Федор Абрамович Блинов - биографија, пронајдоци

Откритија и пронајдоци на Русија, словенски дом на книгите

И Федор Блинов го започна развојот на уред кој ќе биде универзален и корисен за бизнисот со бурлак. Во 1879 година, Блинов доби „привилегија“ (патент) за „превоз на специјален уред со бескрајни шини за транспорт на стоки на автопати и селски патишта“ што тој го дизајнираше, механизам кој е првиот оперативен аналог на модерен трактор со гасеници.

Веќе 4 години по создавањето на прототипот и неговото прво тестирање на терен, Блинов основа сопствено машинско претпријатие, кое покрај неговиот прв изум, произведува разни уреди кои се корисни не само во земјоделството, туку и во сите други работи. индустриски сектор.

Автомобилот имаше 4 потпорни тркала и 4 погонски запчаници - најважните компоненти на машината. Единицата била управувана со коњска влечна сила и во моментот на создавање била приколка со гасеница.

Бурлак - најмен работник од 16-19 век, чии должности биле обвинети за „влечење“ од страна на влечната лента на речен брод што оди спротивно на струјата. Таквата работа беше сезонска, се поврзува со излевања и појава на „голема вода“ во есен и пролет. За да извршат таква работа, транспортерите на шлеп се обединија во артели, бидејќи само едно лице не можеше да се справи со влечење тешко натоварено возило низ водата.

Во 1881 година, Блинов почнал да развива „самоодна“ гасеница, која ја добила својата конечна форма само 7 години подоцна. Уредот е дизајниран како вагон на кој е инсталиран парен мотор од 12 коњски сили. Автомобилот можеше да достигне брзина од 3 милји или 3,2 km/h.

Федор Абрамович е роден во 1827 година во селото Николское, област Волски, провинција Саратов, во семејство на кметови. Федор беше првиот член на семејството кој доби „слобода“, што му овозможи да се приклучи на редот на цивилните работници и да обезбеди значителна финансиска поддршка за домаќинството. Сепак, работата што ја избра Федор се покажа дека не е „најчиста“ и најлесна: прво отиде кај транспортери на шлеп, а потоа како пожарникар и помошник инженер на пароброд. И двете од овие специјалитети одиграа огромна улога во развојот на инвентивниот талент на Блинов.

Федор Абрамович Блинов е руски самоук пронаоѓач од крајот на 19 век, кој направи пробив во областа на тешката работна опрема. Тој е изумител на првиот трактор на гасеница, со што руското машинско инженерство го прави најразвиено и најпрогресивно за своето време.

Пронајдокот брзо стана познат и популарен меѓу масите. Така, весникот Саратов Листок објави во јануари 1881 година: „Волск, 23 јануари ... Дозволете ми да ги споделам со вас нашите вести и интереси од последните денови. Нашите вести за најпријатната содржина. Ова е изум на г-дин Блинов, кој несомнено ветува дека ќе биде од огромно економско значење во блиска иднина. Блинов, изумителот на бескрајните шини, пред некој ден направи тест на својата платформа. Платформа со самоодни шини, натоварена со 550 фунти (2000 тули и повеќе од 30 возрасни луѓе), впрегнати од пар обични коњи, пред некој ден возеше неколку пати низ улиците на нашиот град, предизвикувајќи универзално одобрување. Чест и заслужена слава на господин Блинов, самоук механичар од селаните од областа Волски.

Големиот пронаоѓач доживеал 70 години. Починал од парализа на 24 јуни 1902 година, бил погребан до растението.

За 2 години пред да добие патент, во 1877 година, Федор Блинов, враќајќи се по уште една рација на пароброд во селото Николскоје, дизајнираше гасеница „автомобил“ што личи на железнички автомобил со дрвена каросерија. „Бескрајните шини“ беа железни ленти затворени во прстен, собрани од посебни метални ленти флексибилно поврзани едни со други.

Случајот со Фјодор Блинов го продолжи неговиот ученик Јаков Мамин, станувајќи првиот пронаоѓач што користел тракторски дизел мотори во неговите случувања.

Тоа беше „самоодниот“ што на крајот го овековечи името на Блинов со векови: тој учествуваше на руски индустриски изложби, во 1889 година - на земјоделска изложба во Саратов, каде што „самоодните“ беа претставени во работа, а во 1896 година - на саемот Нижни Новгород.

Работата на шлеп превозникот, покрај монотонијата, беше и исклучително тешка, исцрпувачка. Многу зависело и од природните услови: ширината на крајбрежјето, брзината на струјата, присуството на опашка или ветер со глава. Покрај тоа, степенот на проодност на брегот беше исто така важен услов: беше многу потешко да се движите по мочурлив или сув песочен брег дури и без товар отколку по прегазена глина или земјен дел од патеката.

Синот на Блинов, Порфири Федорович, благодарение на помошта на неговиот татко, успеа да ја отвори „Фабриката за нафтени мотори и противпожарни пумпи на П.Ф. Блинов“, тука продолжи работата на неговиот татко, Федор Блинов. Фабриката стана градообразувачка за селото Николское: според податоците од 1900 година, бројот на вработени во фабриката достигна 150 луѓе - рекорден број работници за мала институција.

Синот на Фјодор Порфири ја отвора „Фабриката за нафтени мотори и противпожарни пумпи „Блесинг“ од П.Ф. Блинов, која во 1900 година вработува 150 луѓе.

исто така види

  • Факти за Русија: Факт #1214: Првиот прототип на трактор со гасеница бил изграден од рускиот пронаоѓач Фјодор Блинов во 1878 година…

Врски

  • Инженери на Русија // Блинов Федор Абрамович

Блинов Федор Абрамович

Блинов Федор Абрамович - (1832, село Николское, област Волски, провинција Саратов. - 24 јуни 1902 година, Балаково, провинција Саратов.) - руски самоук пронаоѓач. Роден во 1827 година во селото Николское, област Волски во провинцијата Саратов. Родителите биле кметови. Откако ја доби „слободата“, Федор работеше како транспортер на шлеп, а потоа како пожарникар, помошник возач и возач на пароброд. Во 1879 година, Фјодор Блинов доби „привилегија“ (патент) за „превоз на специјален уред со бескрајни шини за транспорт на стоки по автопатишта и селски патишта“ - дизајн кој е прототип на современи трактори со гасеница.

Биографија

Федор Абрамович Блинов е роден во семејство на селански ковач. Од татко му, момчето го превзема искуството за поправка на земјоделски средства, совладуваше браварство, столарија, ковач и самара. На крајот на 1840-тите. Федор добива работа како сточар на паробродот Херкулес, кој крстарел по Волга. Овде ги совладува специјалитетите на машинист и сервисер на опрема. Служејќи во речен транспорт повеќе од 20 години, Блинов станува високо квалификуван специјалист за пуштање во работа и работа на парни електрани.

Во 1877 година се вратил во родното село и се нурнал во дизајнот и изградбата на „вагон со бескрајни шини“, односно количка со гасеница. Преминот од конвенционални тркала кон гасеници драстично ги зголеми перформансите на возилата што влечат коњи. Ова беше од особено значење во услови на теренски услови и сезонски одрони од кал. На талентиран мајстор му требаше една година да направи цртежи и да подготви опис на проектот.

Во 1878 година, Ф. А. Блинов поднел барање за патент за пронајдок до Одделот за трговија и фабрики, а во 1879 година добил авторска привилегија за „автомобил со бескрајни шини“. Наскоро тој се преселил во градот Волск, бил одреден од механичар во фабриката и почнал да произведува возило гасеница. Весникот Саратов Лефлет објави за неговите тестови: „Селанецот Блинов измислил машина за транспорт на тешки товари со шини кои се движат под тркалата. Уредот е некомплициран. Шините, прикачени на мали плочки, се движат како погонска макара со посебен уред на предните и задните тркала. На првиот тест, се покажа дека еден пар коњи можат слободно да транспортираат на оваа машина до повеќе од четиристотини фунти на обичен камен тротоар. Машината ветува огромни придобивки и примени во сите области каде што има големи складишта на стоки. Паралелно со изградбата на приколка со гасеница, Блинов развива проект за градски водовод, измислување противпожарна пумпа, производство и поправка на метални земјоделски средства. Успехот на приколката „гасеница“ го наведе Блинов до идеја да создаде самооден вагон напојуван од парна машина.

Во 1877 година, враќајќи се во Николскоје, пронаоѓачот направил гасеница „автомобил“ кој личи на железнички вагон со дрвена каросерија. „Бескрајните шини“ на автомобилот беа затворени железни ленти, составени од посебни врски. Автомобилот имал 4 потпорни тркала и четири погонски запчаници. Се движеше со влечење на коњи и, во суштина, беше приколка со гасеница.
Во 1878 година беше поднесена петиција до Одделот за трговија и фабрики за издавање „привилегија“ (патент) на Блинов, која беше издадена на 20 септември 1879 година. Во воведниот дел гласеше:

„Привилегија издадена од Одделот за трговија во 1879 година на селанецот Фјодор Блинов, за специјално уредување на вагон со бескрајни шини за транспорт на стоки по автопатишта и селски патишта...
“ Саратов Лиф напиша на 8 јануари 1881 година:

„Волск, 23 јануари... Дозволете ми да ги споделам со вас нашите вести и интереси од последните денови. Нашите вести за најпријатната содржина. Ова е изум на г-дин Блинов, кој несомнено ветува дека ќе биде од огромно економско значење во блиска иднина. Блинов, изумителот на бескрајните шини, пред некој ден направи тест на својата платформа. Платформа со самоодни шини, натоварена со 550 фунти (2.000 тули и повеќе од 30 возрасни луѓе), впрегнати од пар обични коњи, пред некој ден возеше неколку пати низ улиците на нашиот град, предизвикувајќи универзално одобрување. Чест и заслужена слава на господин Блинов, самоук механичар од селаните од областа Волски.

Во 1881 година се преселил во Балаково, изнајмил леарница за железо и сам почнал да дизајнира и изработува машина. Во 1883 година организирал сопствено машинско претпријатие, произведувајќи главно противпожарни пумпи. Од 1881 година, Блинов почнал да гради „самоодна“ гасеница, која била изградена 7 години подоцна, во 1888 година. Имал уред од типот на автомобил во кој бил вграден парен мотор со 12 КС. Со. Во исто време, автомобилот разви брзина од 3 милји на час (3,2 км на час).

Прототипот на идниот трактор ја имаше следната форма: на правоаголна рамка, составена од два надолжни и неколку попречни греди, беше поставена дизајнирана за притисок од 6 атм. бојлерот е висок 1,5 m и дијаметар 1,2 m Како електрани служеа два парни мотори со капацитет од 12 литри. Со. секој. Моторите преку запчаници од леано железо беа поврзани со погонските тркала на ланецот на гасеницата. Тракторот се управувал од кабина поставена на рамка, каде што биле извадени контролните лостови за парните машини. Силата на влечење на самоодниот пиштол беше 1200 кг, што обезбеди работа на неколку плугови. Првиот трактор во светот на Ф. А. Блинов беше изложен на Серуската индустриска и уметничка изложба што беше отворена во Нижни Новгород во 1896 година. На авторот на „локомотива за неасфалтирани патишта“ му беше доделена диплома „За трудољубивост“.

„Самоодниот пиштол“ на Блинов беше изложен на руски индустриски изложби, во 1889 година беше прикажан во функција на земјоделска изложба во Саратов, во 1896 година на саемот Нижни Новгород .. На изложбата во Нижни Новгород, Ф. А. Блинов детално се запознава со моторите со внатрешно согорување изложени таму. Пронаоѓачот доаѓа до заклучок дека нивната замена со парни мотори што се користат на самоодни возила во голема мера ќе го поедностави дизајнот на вторите и ќе ги подобри нивните технички и економски перформанси. Јаков Мамин ја продолжи работата на Блинов, станувајќи пионер на тракторски дизел мотори.

Федор Абрамович Блинов е познат самоук пронаоѓач од Русија. Роден е во селото Николски (Саратовска провинција) во 1827 година. Родителите на момчето биле кметови. Откако го доби „бесплатното“ Федор совлада неколку професии. Работел како превезувач на шлеп, сточар, па дури и машинист на брод. Во текот на бродската компанија Волга, тој се сметаше за најдобар механичар.

Федор Абрамович Блинов

Првиот изум

Во 1877 година, Фјодор Абрамович Блинов се вратил во родното село. Механичарот реши целосно да се посвети на креативна активност. Неговиот прв изум бил железнички вагон со рамка и каросерија направена од дрво. Федор прикачи две колички на пружини на дното на рамката. Заедно со оските на четирите потпорни тркала, тие се свртеа во хоризонтална рамнина. Па, дизајнерот им даде многу интересно име на затворените железни ленти, составени од посебни врски - „Бескрајни ленти“. Блинов изгради вртлива лента наменета за коњски тим во предниот дел на рамката за поддршка. Добиениот уред ги содржеше сите составни елементи на модерната гасеница. Употребата на гасеници наместо конвенционални тркала многукратно ги зголеми перформансите и ефикасноста на транспортот со коњи.

Биографија на Блинов Федор Абрамович

противпожарна пумпа

За да ги финансира своите пронајдоци, Блинов работи на подобрување и поправка на земјоделските машини, создавајќи нови дизајни за различни машини. Особено, Федор излезе со едноцилиндрична пожарна пумпа. Беше многу посигурен и попродуктивен од тогашниот двоцилиндричен.

Прототипот на тракторот

Федор Абрамович Блинов бил толку инспириран од успехот на приколката со гасеница што наскоро дошол до идеја да изгради самоодна количка што ќе работи на парна машина. Во 1881 година, пронаоѓачот се преселил во градот Балаково, недалеку од Волск. Таму отвори леарница за железо. Првите производи на претпријатието беа противпожарни пумпи. Тие беа многу барани.

Исто така, херојот на овој напис организираше продавници за поправка на територијата. Таму Федор Абрамович Блинов ја започна изградбата на својот „самоодни пиштол“. Тракторот Caterpillar е создаден точно седум години подоцна, во 1888 година. Изгледаше вака: на правоаголна рамка, која се состоеше од неколку попречни и два надолжни греди, имаше котел (максимален притисок 6 атмосфери) со дијаметар од 1,2 метри и висина од 1,5 метри. Две парни мотори делуваа како електрани. Моќта на секој од нив беше 12 литри. Со. Погонските тркала на синџирот на гасеница беа управувани од мотори кои користеа запчаници од леано железо. Па, беше можно да се контролира тракторот од кабина инсталирана на рамката, каде Блинов ги донесе контролните лостови на парните мотори. Вреди да се напомене дека влечната сила на самоодниот пиштол беше 1200 килограми. Ова обезбеди работа на неколку плугови одеднаш.

Кратка биографија на Федор Абрамович Блинов

самоодни подобрување

Федор Абрамович Блинов активно го демонстрираше својот трактор гасеница на руските индустриски изложби. Во 1889 година, пронаоѓачот го покажа на дело на земјоделската изложба во Саратов. Во 1894 година, Блинов одлучи да го подобри следниот модел на неговиот „самоодни пиштол“. Поради предниот погон, тој ги премести контролните лостови на вградните спојки директно во кокпитот. Возачот што седеше зад бојлерот можеше само да ги сопира задните тркала и да ја игра улогата на стокер. Исто така, херојот на овој напис замени два парни мотори со еден двоцилиндричен мотор со заедничка осовина.

Трактор со гасеница Федор Абрамович Блинов

Четиритактен мотор

Блинов Федор Абрамович, чија биографија е во многу инженерски енциклопедии, положи големи надежи на својот син Порфири. Младиот човек добил инженерско образование и требало да ја продолжи работата на својот татко. Но, Порфири веруваше дека масовното производство на трактори за гасеници не може да се воспостави само самостојно. Во меѓувреме, Фјодор Абрамович започна да создава прототип на мотор со масло. Се надеваше дека ќе го стави на трактор со гасеница. Пронаоѓачот долго размислувал како да согорува масло, бидејќи тоа било многу тешко гориво за палење.

Постои верување дека идејата за решавање на овој проблем дошла кај Блинов за време на службата. Гледајќи ја кадилницата како мавташе свештеникот, Фјодор Абрамович сфати дека надворешниот, вжештена калоричарка едноставно може да се замени со врел јаглен. Не можел да го дочека крајот на молитвената служба и тивко ја напуштил црквата. Така е создаден уште еден изум на Блинов - запалител.

Така, се роди нов тип четиритактен мотор со внатрешно согорување, кој работи исклучиво на сурова нафта. Но, Федор Абрамович Блинов, чија кратка биографија беше претставена погоре, не успеа да ја стави на својот трактор со гасеница. Пронаоѓачот починал во 1902 година, само еден месец пред неговиот 71 роденден.

По што е познат Федор Абрамович Блинов?

Меморија

За тоа по што е познат Фјодор Абрамович Блинов, луѓето дознаа дури во средината на дваесеттиот век. Во тоа време беше објавена книгата „Русија - родното место на тракторот“ напишана од Л.Давидов. Во истиот период, првите написи за животот и делото на пронаоѓачот се појавија во публикацијата на социјалистичкиот труд. Нивните автори пишувале дека куќата во која живеел Блинов, како и неговиот гроб, бил зачуван во Балаково. Но, никој не се обиде да го овековечи споменот на големиот самоук пронаоѓач. Иако една улица од станбениот град сепак го доби неговото презиме. Сега практично исчезна, изгубено меѓу високи згради.

Во 1983 година се навршуваат точно сто години од основањето на првото машинско претпријатие во Балаково. Во чест на овој настан, благодарение на активноста на познатиот локален историчар А. А. Деревјанченко, беше поставена спомен плоча на куќата во која живеел пронаоѓачот.

Исто така, Анатолиј Александрович, во соработка со А. Чулков, ја напишал книгата „Волга грутка“. Публикацијата посветена на Блинов е објавена во 1990 година во Саратов. И Деревјанченко беше зафатен со реставрација на гробот на Федор Абрамович и поставување споменик на него. Во 1991 година, локалниот историчар отвори специјална сметка со Promstroybank и побара од јавноста да донира пари за добра цел. Но, балаковците во тоа време беа ангажирани на уште едно „добро дело“: собраа средства за поставување на споменикот на Ленин, фрлен од пиедесталот во градот Нестеров (Западна Украина). Морам да кажам дека споменикот на рускиот револуционер беше поставен буквално еден месец по почетокот на собирањето средства.

Федор Абрамович Блинов е познат самоук пронаоѓач од Русија. Роден е во селото Николски (Саратовска провинција) во 1827 година. Родителите на момчето биле кметови. Откако го доби „бесплатното“ Федор совлада неколку професии. Работел како превезувач на шлеп, сточар, па дури и машинист на брод. Во текот на бродската компанија Волга, тој се сметаше за најдобар механичар.

Федор Абрамович Блинов

Првиот изум

Во 1877 година, Фјодор Абрамович Блинов се вратил во родното село. Механичарот реши целосно да се посвети на креативна активност. Неговиот прв изум бил железнички вагон со рамка и каросерија направена од дрво. Федор прикачи две колички на пружини на дното на рамката. Заедно со оските на четирите потпорни тркала, тие се свртеа во хоризонтална рамнина. Па, дизајнерот им даде многу интересно име на затворените железни ленти, составени од посебни врски - „Бескрајни ленти“. Блинов изгради вртлива лента наменета за коњски тим во предниот дел на рамката за поддршка. Добиениот уред ги содржеше сите составни елементи на модерната гасеница. Употребата на гасеници наместо конвенционални тркала многукратно ги зголеми перформансите и ефикасноста на транспортот со коњи.

Биографија на Блинов Федор Абрамович

противпожарна пумпа

За да ги финансира своите пронајдоци, Блинов работи на подобрување и поправка на земјоделските машини, создавајќи нови дизајни за различни машини. Особено, Федор излезе со едноцилиндрична пожарна пумпа. Беше многу посигурен и попродуктивен од тогашниот двоцилиндричен.

Прототипот на тракторот

Федор Абрамович Блинов бил толку инспириран од успехот на приколката со гасеница што наскоро дошол до идеја да изгради самоодна количка што ќе работи на парна машина. Во 1881 година, пронаоѓачот се преселил во градот Балаково, недалеку од Волск. Таму отвори леарница за железо. Првите производи на претпријатието беа противпожарни пумпи. Тие беа многу барани.

Исто така, херојот на овој напис организираше продавници за поправка на територијата. Таму Федор Абрамович Блинов ја започна изградбата на својот „самоодни пиштол“. Тракторот Caterpillar е создаден точно седум години подоцна, во 1888 година. Изгледаше вака: на правоаголна рамка, која се состоеше од неколку попречни и два надолжни греди, имаше котел (максимален притисок 6 атмосфери) со дијаметар од 1,2 метри и висина од 1,5 метри. Две парни мотори делуваа како електрани. Моќта на секој од нив беше 12 литри. Со. Погонските тркала на синџирот на гасеница беа управувани од мотори кои користеа запчаници од леано железо. Па, беше можно да се контролира тракторот од кабина инсталирана на рамката, каде Блинов ги донесе контролните лостови на парните мотори. Вреди да се напомене дека влечната сила на самоодниот пиштол беше 1200 килограми. Ова обезбеди работа на неколку плугови одеднаш.

Кратка биографија на Федор Абрамович Блинов

самоодни подобрување

Федор Абрамович Блинов активно го демонстрираше својот трактор гасеница на руските индустриски изложби. Во 1889 година, пронаоѓачот го покажа на дело на земјоделската изложба во Саратов. Во 1894 година, Блинов одлучи да го подобри следниот модел на неговиот „самоодни пиштол“. Поради предниот погон, тој ги премести контролните лостови на вградните спојки директно во кокпитот. Возачот што седеше зад бојлерот можеше само да ги сопира задните тркала и да ја игра улогата на стокер. Исто така, херојот на овој напис замени два парни мотори со еден двоцилиндричен мотор со заедничка осовина.

Трактор со гасеница Федор Абрамович Блинов

Четиритактен мотор

Блинов Федор Абрамович, чија биографија е во многу инженерски енциклопедии, положи големи надежи на својот син Порфири. Младиот човек добил инженерско образование и требало да ја продолжи работата на својот татко. Но, Порфири веруваше дека масовното производство на трактори за гасеници не може да се воспостави само самостојно. Во меѓувреме, Фјодор Абрамович започна да создава прототип на мотор со масло. Се надеваше дека ќе го стави на трактор со гасеница. Пронаоѓачот долго размислувал како да согорува масло, бидејќи тоа било многу тешко гориво за палење.

Постои верување дека идејата за решавање на овој проблем дошла кај Блинов за време на службата. Гледајќи ја кадилницата како мавташе свештеникот, Фјодор Абрамович сфати дека надворешниот, вжештена калоричарка едноставно може да се замени со врел јаглен. Не можел да го дочека крајот на молитвената служба и тивко ја напуштил црквата. Така е создаден уште еден изум на Блинов - запалител.

Така, се роди нов тип четиритактен мотор со внатрешно согорување, кој работи исклучиво на сурова нафта. Но, Федор Абрамович Блинов, чија кратка биографија беше претставена погоре, не успеа да ја стави на својот трактор со гасеница. Пронаоѓачот починал во 1902 година, само еден месец пред неговиот 71 роденден.

По што е познат Федор Абрамович Блинов?

Меморија

За тоа по што е познат Фјодор Абрамович Блинов, луѓето дознаа дури во средината на дваесеттиот век. Во тоа време беше објавена книгата „Русија - родното место на тракторот“ напишана од Л.Давидов. Во истиот период, првите написи за животот и делото на пронаоѓачот се појавија во публикацијата на социјалистичкиот труд. Нивните автори пишувале дека куќата во која живеел Блинов, како и неговиот гроб, бил зачуван во Балаково. Но, никој не се обиде да го овековечи споменот на големиот самоук пронаоѓач. Иако една улица од станбениот град сепак го доби неговото презиме. Сега практично исчезна, изгубено меѓу високи згради.

Во 1983 година се навршуваат точно сто години од основањето на првото машинско претпријатие во Балаково. Во чест на овој настан, благодарение на активноста на познатиот локален историчар А. А. Деревјанченко, беше поставена спомен плоча на куќата во која живеел пронаоѓачот.

Исто така, Анатолиј Александрович, во соработка со А. Чулков, ја напишал книгата „Волга грутка“. Публикацијата посветена на Блинов е објавена во 1990 година во Саратов. И Деревјанченко беше зафатен со реставрација на гробот на Федор Абрамович и поставување споменик на него. Во 1991 година, локалниот историчар отвори специјална сметка со Promstroybank и побара од јавноста да донира пари за добра цел. Но, балаковците во тоа време беа ангажирани на уште едно „добро дело“: собраа средства за поставување на споменикот на Ленин, фрлен од пиедесталот во градот Нестеров (Западна Украина). Морам да кажам дека споменикот на рускиот револуционер беше поставен буквално еден месец по почетокот на собирањето средства.


0 replies on “Федор Абрамович Блинов - биографија, пронајдоци”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *