Ѕвездена биографија на Аидамир Мугу

Биографијата на Аидамир Мугу не е достапна за пошироката јавност. Малку се знае за младиот човек кој пред неколку години ја отпеа песната „Црни очи“, бидејќи не сака да дава интервјуа и ретко се појавува на телевизија. Сепак, успеавме да најдеме нешто.

биографија на Аидамир Мугу

Биографија на Аидамир Мугу или како сето тоа започна

Пејачката е родена во градот Мајкоп (Република Адигеја) на 16 април 1990 година. Стана популарен на 14-годишна возраст, кога беше објавен неговиот прв хит „Black Eyes“. Слушателите не можеа ни да замислат дека толку млад пејач изведе таква запалива композиција, која им се допадна и на Кавкајците и на Русите. Во 2005 година, Аидамир го издаде истоимениот соло албум „Црни очи“. Во истата година, младиот човек оди на турнеја низ градовите на Русија и Кавказ. Згоден млад човек со шармантна насмевка ги освои срцата на девојките ширум земјата.

Креативна биографија на Аидамир Мугу

Како дете, Аидамир не можеше ни да замисли дека еден ден ќе ја поврзе судбината со шоу-бизнисот. Кога идејата за создавање песни дошла кај младиот човек, тој немал искуство во пишување музика и поезија. На момчето му помогнал неговиот брат Аслан, кој во тоа време дипломирал на Институтот за уметности на Универзитетот Адиге. Така, Аидамир почна да работи на песната, го смисли текстот и го сними вокалот. Во аранжманот му помогнал неговиот брат. Мотивите на Џигит во комбинација со електро-поп му дадоа на работата запалив и ритмички квалитет. Во снимањето на песната на момчето му помогна целиот свет. Таткото ги покривал сите трошоци, братот се занимавал како продуцент. Така, со помош на пријателите и семејството, песната беше објавена, а за изненадувачки кратко време стана многу популарна низ целата земја.

биографија на аидамир Мугу

„Еве нов пресврт...“

И што ќе ни каже биографијата на Аидамир Мугу за животот на еден дечко по снимањето на првиот диск? Момчето почна да се поканува на телевизија, побарано да даде интервју. Оттогаш, пејачот успеа да учествува во програми како „Вечера“, „Интуиција“, „Кнедли од Урал“, „Комедија клуб“ итн. Еве колку е баран - нашиот Аидамир Мугу. Неговата биографија како ѕвезда, во меѓувреме, допрва започнува.

По дипломирањето, младиот човек влезе во ГИТИС. Студирал глума кај Алексеј Шејнин. По завршувањето на универзитетот, тој продолжи да работи на музичката област, ги сними песните „Каприциозно“, „Моја сакана“, „Принцеза“ итн. Во 2011 година излезе албумот „Црни очи-2“, а во 2012 г. - дискот „Моја сакана“.

Па тоа е она што сте!

Не толку одамна, младите обожаватели на пејачката буквално упаднаа на Интернет во потрага по интересни информации за нивниот идол. Нив ги интересираше сè: што живее и дише Аидамир Мугу, биографија, личен живот ... Особено личен живот! Па, да го отвориме превезот на тајноста.

Аидамир Мугу биографија личен живот

Жешкиот кавкаски дечко се одликува со суров морал. Во едно од неговите последни интервјуа, тој рече дека неговата девојка треба да биде попустлива и неразгалена. Младиот човек не толерира кога младите дами се однесуваат наметливо и мачат. Според семејните традиции, тој може да си дозволи да се ожени со 4 убавици, но за да се квалификува за улогата на придружник на Аидамир, ќе мора сериозно да се обиде. Во моментов пејачката нема постојана девојка. Тој бара некој што, прво, нема да му биде навивач, а второ, ќе биде далеку од престолнините забави и клубови. Сега на младиот човек не му треба сериозна врска: пејачот се обидува да направи кариера, но тој размислува за иднината и има конкретни планови.

 

Ѕвездена биографија на Аидамир Мугу

Видео: Аидамир Мугу во емисија: „Нека зборуваат“

Задржување

 • Видео: Аидамир Мугу во емисија: „Нека зборуваат“
 • Видео: Аидамир Мугу - Моја сакана
 • Видео: Соло концерт - Аидамир Мугу - Моја сакана
 • Видео: Аидамир Мугу - црни очи

Биографијата на Аидамир Мугу не е достапна за пошироката јавност. Малку се знае за младиот човек кој пред неколку години ја отпеа песната „Црни очи“, бидејќи не сака да дава интервјуа и ретко се појавува на телевизија. Сепак, успеавме да најдеме нешто.

биографија на Аидамир МугуБиографија на Аидамир Мугу или како сето тоа започна

Пејачката е родена во градот Мајкоп (Република Адигеја) на 16 април 1990 година. Стана популарен на 14-годишна возраст, кога беше објавен неговиот прв хит „Black Eyes“. Слушателите не можеа ни да замислат дека толку млад пејач изведе таква запалива композиција, која им се допадна и на Кавкајците и на Русите. Во 2005 година, Аидамир го издаде истоимениот соло албум „Црни очи“. Во истата година, младиот човек оди на турнеја низ градовите на Русија и Кавказ. Згоден млад човек со шармантна насмевка ги освои срцата на девојките ширум земјата.

Видео: Аидамир Мугу - Моја сакана

Креативна биографија на Аидамир Мугу

Како дете, Аидамир не можеше ни да замисли дека еден ден ќе ја поврзе судбината со шоу-бизнисот. Кога идејата за создавање песни дошла кај младиот човек, тој немал искуство во пишување музика и поезија. На момчето му помогнал неговиот брат Аслан, кој во тоа време дипломирал на Институтот за уметности на Универзитетот Адиге. Така, Аидамир почна да работи на песната, го смисли текстот и го сними вокалот. Во аранжманот му помогнал неговиот брат. Мотивите на Џигит во комбинација со електро-поп му дадоа на работата запалив и ритмички квалитет. Во снимањето на песната на момчето му помогна целиот свет. Таткото ги покривал сите трошоци, братот се занимавал како продуцент. Така, со помош на пријателите и семејството, песната беше објавена, а за изненадувачки кратко време стана многу популарна низ целата земја.

Видео: Соло концерт - Аидамир Мугу - Моја сакана

 

биографија на аидамир Мугу„Еве нов пресврт...“

И што ќе ни каже биографијата на Аидамир Мугу за животот на еден дечко по снимањето на првиот диск? Момчето почна да се поканува на телевизија, побарано да даде интервју. Оттогаш, пејачот успеа да учествува во програми како „Вечера“, „Интуиција“, „Кнедли од Урал“, „Комедија клуб“ итн. Еве колку е баран - нашиот Аидамир Мугу. Неговата биографија како ѕвезда, во меѓувреме, допрва започнува.

По дипломирањето, младиот човек влезе во ГИТИС. Студирал глума кај Алексеј Шејнин. По завршувањето на универзитетот, тој продолжи да работи на музичката област, ги сними песните „Каприциозно“, „Моја сакана“, „Принцеза“ итн. Во 2011 година излезе албумот „Црни очи-2“, а во 2012 г. - дискот „Моја сакана“.

Па тоа е она што сте!

Видео: Аидамир Мугу - црни очи

Не толку одамна, младите обожаватели на пејачката буквално упаднаа на Интернет во потрага по интересни информации за нивниот идол. Нив ги интересираше сè: што живее и дише Аидамир Мугу, биографија, личен живот ... Особено личен живот! Па, да го отвориме превезот на тајноста.
Аидамир Мугу биографија личен живот

Жешкиот кавкаски дечко се одликува со суров морал. Во едно од неговите последни интервјуа, тој рече дека неговата девојка треба да биде попустлива и неразгалена. Младиот човек не толерира кога младите дами се однесуваат наметливо и мачат. Според семејните традиции, тој може да си дозволи да се ожени со 4 убавици, но за да се квалификува за улогата на придружник на Аидамир, ќе мора сериозно да се обиде. Во моментов пејачката нема постојана девојка. Тој бара некој што, прво, нема да му биде навивач, а второ, ќе биде далеку од престолнините забави и клубови. Сега на младиот човек не му треба сериозна врска: пејачот се обидува да направи кариера, но тој размислува за иднината и има конкретни планови.

Споделан во социјалната мрежа:

слично

Биографијата на Аидамир Мугу не е достапна за пошироката јавност. Малку се знае за младиот човек кој пред неколку години ја отпеа песната „Црни очи“, бидејќи не сака да дава интервјуа и ретко се појавува на телевизија. Сепак, успеавме да најдеме нешто.

биографија на Аидамир МугуБиографија на Аидамир Мугу или како сето тоа започна

Пејачката е родена во градот Мајкоп (Република Адигеја) на 16 април 1990 година. Стана популарен на 14-годишна возраст, кога беше објавен неговиот прв хит „Black Eyes“. Слушателите не можеа ни да замислат дека толку млад пејач изведе таква запалива композиција, која им се допадна и на Кавкајците и на Русите. Во 2005 година, Аидамир го издаде истоимениот соло албум „Црни очи“. Во истата година, младиот човек оди на турнеја низ градовите на Русија и Кавказ. Згоден млад човек со шармантна насмевка ги освои срцата на девојките ширум земјата.

Креативна биографија на Аидамир Мугу

Како дете, Аидамир не можеше ни да замисли дека еден ден ќе ја поврзе судбината со шоу-бизнисот. Кога идејата за создавање песни дошла кај младиот човек, тој немал искуство во пишување музика и поезија. На момчето му помогнал неговиот брат Аслан, кој во тоа време дипломирал на Институтот за уметности на Универзитетот Адиге. Така, Аидамир почна да работи на песната, го смисли текстот и го сними вокалот. Во аранжманот му помогнал неговиот брат. Мотивите на Џигит во комбинација со електро-поп му дадоа на работата запалив и ритмички квалитет. Во снимањето на песната на момчето му помогна целиот свет. Таткото ги покривал сите трошоци, братот се занимавал како продуцент. Така, со помош на пријателите и семејството, песната беше објавена, а за изненадувачки кратко време стана многу популарна низ целата земја.

биографија на аидамир Мугу„Еве нов пресврт...“

И што ќе ни каже биографијата на Аидамир Мугу за животот на еден дечко по снимањето на првиот диск? Момчето почна да се поканува на телевизија, побарано да даде интервју. Оттогаш, пејачот успеа да учествува во програми како „Вечера“, „Интуиција“, „Кнедли од Урал“, „Комедија клуб“ итн. Еве колку е баран - нашиот Аидамир Мугу. Неговата биографија како ѕвезда, во меѓувреме, допрва започнува.

По дипломирањето, младиот човек влезе во ГИТИС. Студирал глума кај Алексеј Шејнин. По завршувањето на универзитетот, тој продолжи да работи на музичката област, ги сними песните „Каприциозно“, „Моја сакана“, „Принцеза“ итн. Во 2011 година излезе албумот „Црни очи-2“, а во 2012 г. - дискот „Моја сакана“.

Па тоа е она што сте!

Не толку одамна, младите обожаватели на пејачката буквално упаднаа на Интернет во потрага по интересни информации за нивниот идол. Нив ги интересираше сè: што живее и дише Аидамир Мугу, биографија, личен живот ... Особено личен живот! Па, да го отвориме превезот на тајноста.
Аидамир Мугу биографија личен живот

Жешкиот кавкаски дечко се одликува со суров морал. Во едно од неговите последни интервјуа, тој рече дека неговата девојка треба да биде попустлива и неразгалена. Младиот човек не толерира кога младите дами се однесуваат наметливо и мачат. Според семејните традиции, тој може да си дозволи да се ожени со 4 убавици, но за да се квалификува за улогата на придружник на Аидамир, ќе мора сериозно да се обиде. Во моментов пејачката нема постојана девојка. Тој бара некој што, прво, нема да му биде навивач, а второ, ќе биде далеку од престолнините забави и клубови. Сега на младиот човек не му треба сериозна врска: пејачот се обидува да направи кариера, но тој размислува за иднината и има конкретни планови.

Црните очи на изведувачот Аидамир Мугу ги воодушевија не само сопствениците на темни очи, туку и другите претставници на фер сексот.

Аидамир Мугу, чија биографија е поврзана со музичкото поле од 2004 година, откако објавувањето на хитот „Црни очи“ неочекувано се појави на ѕвездената листа на пејачи, но исто толку одеднаш исчезна од неа.

биографија на аидамир Мугу

Аидамир Мугу: како беше

Често во шоу-бизнисот, излегува дека по светлиот изглед, пејачите за возврат добиваат само минлива слава, а за неколку години никој нема да ги памети.

Ваквата појава на ѕвездениот Олимп е карактеристична и за младиот Адиге Аидамир Мугу. Биографијата на еден млад човек потекнува од Република Адигеја, во мал, но прилично модерен град Мајкоп. Ајдамир е роден на 16 април 1990 година. Студирал во градската гимназија бр.22, каде најмногу време му посветил на спортот.

Првата песна ја напишал на 13 години. Затоа, тој се здоби со серуска популарност на 16-годишна возраст. Во 2005 година беше објавен дебитантскиот соло албум „Dark Eyes“.

Низ Русија и Кавказ, името грмеше - Аидамир Мугу.

Аидамир Мугу биографија личен живот

Биографијата на кавкаската младина драматично се промени. Зад него имаше мирен живот во родниот Мајкоп, а пред него имаше бројни турнеи низ Русија и Кавказ.

Животот се менува

Аидамир Мугу, биографија чиј личен живот драматично се промени по објавувањето на првиот сингл, стана познат преку ноќ. Немаше крај на поканите за снимање на телевизија, новинарите се наредија за да го интервјуираат пејачот.

Аидамир Мугу фото биографија

Младиот човек не ја пропушти можноста и уживаше во претстојната популарност. „Урал кнедли“, „Комедија клуб“, „Интуиција“, „Вечера“, „Нека зборуваат“ - ова е само мал дел од програмите во кои учествуваше Аидамир Мугу. Отсега сите се заинтересираа за фотографијата, биографијата на младиот човек, а неговиот животен пат почна да се позиционира како ѕвезда позната низ Русија и Кавказ.

Сепак, ѕвездениот живот не ја засени главната цел на Аидамира: образованието. По завршувањето на училиштето, тој стана студент на ГИТИС, каде што студираше на креативната работилница на А. Шеинин.

По 5 години студирање, Аидамир извесно време се враќа во Мајкоп, каде што продолжува да настапува, пеејќи песни и на руски и на адиге.

„Црни очи“ - резултат на напорите на целото семејство

Сега никој не може да замисли дека Аидамир воопшто не добил музичко образование. И идејата за создавање музичко дело му дојде спонтано. Идниот хит беше резултат на заедничката работа на двајца браќа (аидамир го смисли текстот, а Аслан Тлебзу му помогна во аранжманот) и финансиските инвестиции на неговиот татко Хазир Мугуев.

Потоа, улогите на членовите на семејството во развојот на кариерата беа распределени на следниов начин: таткото на пејачката стана финансиски директор, брат Аслан - продуцент, вокал, се разбира - Аидамир Мугу.

Биографијата на младиот уметник содржи информации дека првата песна е снимена со поддршка не само од семејството, туку и од пријателите.

Запаливиот и ритмички карактер на песната „Црни очи“ се објаснува со џигит-мотиви, кои идеално се комбинираат во композицијата со електро-поп.

Сепак, семејните напори, рамо до рамо со правната неписменост, не му донесоа финансиска благосостојба на Аидамир.

Популарноста и парите се различни страни од животот на една ѕвезда

Развивајќи ги своите креативни податоци од вештина до вешто поседување на нив, младиот човек го продолжува своето патување во музичкото поле.

аидамир мугу биографија националност

Но, преференциите на слушателите се менуваат, а Аидамир разбира дека првата верзија на „Црни очи“ треба да се подобри. Затоа заедно со Доминик Џокер го пишува рингтонот „Dark Eyes-2“. Во 2011 година беше објавен вториот албум „Dark Eyes-2“.

Во 2012 година, под покровителство на продуцентот Олег Челишев, Аидамир Мугу го издаде албумот Моја сакана. Овој и последователните албуми не ја вратија изгубената слава, туку придонесоа пејачката да почне да се нарачува на корпоративни забави. Токму овие претстави му помогнаа на Мугу да изгради трикатна палата во родниот Мајкоп.

Аидамир Мугу, чија биографија се дискутира денес, потоа напиша песни, кои вклучуваат хитови: „Принцеза“, „Каприциозно“, „Моја сакана“.

Сепак, токму „Црни очи“ стана композицијата што се покажа како водич за светот на ѕвездите. Во интервју од 2008 година, Аидамир, кој во тоа време беше на врвот на својата популарност, рече дека се населил во Москва благодарение на продуцентот Олег Челишев. Токму тој и понуди соработка на младиот адигески пејач од далечниот Мајкоп. Така Аидамир Мугу ја продолжи кариерата.

Биографија, националност и семејство на кавкаец - негова главна предност

Песната „Црни очи“, спротивно на вообичаените заблуди, не беше резултат на несреќната љубов на пејачката кон прекрасната мачна убавица. Како што признава и самиот Аидамир, во неговиот живот се уште нема девојка на која би можел да и посвети љубовна порака.

Покрај тоа, младиот човек призна дека, и покрај неговите кавкаски корени, кои налагаат љубов кон жените, тој нема ни да се грижи за девојка која се нуди. Односно, ако една девојка е премногу наметлива и дрска, ова предизвикува Мугу само одвратност и непријателство. Затоа, неговата идна сопруга дефинитивно нема да биде една од неговите обожаватели.

Интересно е и тоа што пејачката бракот го поврзува со ропството, кое на луѓето им носи само обврски. И покрај ова, тој сонува за четири жени! Патем, Ајдамир не гарантира сеопфатна љубов кон идните животни партнери, но тој дефинитивно ќе даде почит повеќе од ... и, се разбира, домашните обврски.

здраво ги сакам твоите песни како да те најдам во контакт ти си само чудо

 • АИДОЧКА за Аидамир Мугу
 • Анастасија за Аидамир Мугу
 • Анонимни за Аидамир Мугу
 • Mitkiss „FreeStyler“ за Аидамир Мугу

аидамир многу си убав

 • лина за Аидамир Мугу
 • Мер? за Аидамир Мугу
 • СВЕТ за Аидамир Мугу

Те сакам 139;

 • Кира за Аидамир Мугу
 • аидамир за Аидамир Мугу
 • катаја за Аидамир Мугу

Вие сте вистински талент! Сите ADYGEA се горди на вас! Не обрнувајте внимание на никакви глупости на завидливи луѓе! Алах нека ви го осветли патот во текот на вашиот живот! Те сакам многу!

 • ………….. за Аидамир Мугу

Ајдамир најди ме во контакт Ми се допаѓаат твоите песни и обожавам да ги слушам

 • Мард за Аидамир Мугу
 • Татјана за Аидамир Мугу

ааааа ти си убава!Го сакам Аидамир Мугу. Тој е толку сладок! :) :) :) :) :)

 • Светло за Аидамир Мугу
 • Алена) за Аидамир Мугу

Ти си ѓавол

 • НОНА за Аидамир Мугу

фотографија од Аидамир Мугу

 • Анонимни за Аидамир Мугу

Многу е тешко да се дознае нешто за овој млад изведувач и неговиот тим. И уште потешко е да се открие тајната на неговиот успех. И успехот на песната „Црни очи“. Светот е полн со многу гласини, вклучително и такви необични верзии дека авторите на хитот потекнуваат од Турција или Краматорск, па дури и се крвни браќа на самиот Таркан. Но, обидот да се оддели факт од фикција е сè уште реален.

Познато е дека автор на песната е четиринаесетгодишно момче од Адигеја по име Аидамир Мугу. Живеејќи без многу грижи во Мајкоп, тој едноставно реши да експериментира со музиката. Во тоа многу му помогна еден постар другар и втор член на дуетот - Аслан Тлезбу. Аслан, за разлика од Ајдамир, имал одредено музичко искуство. Поточно, тој успеа да дипломира на Институтот за уметности на Државниот универзитет Адиге и ќе студира хармоника.

Ајдамир го смисли текстот, ја истакна мелодијата и го сними вокалот. А Аслан целосно го направи целиот аранжман на Black Eyes. Згора на тоа, во многу необичен адиге стил, великодушно ароматизирајќи го хитот со јавање коњи и народна хармонија. Точно, во исто време, тој не заборави да додаде елементи на електро-поп, што и даде на композицијата уникатна музичка текстура. Некои критичари го означија ова како спој на „Тендер мај“ со извонреден јужен напис.

За Аидамир музиката стана вистински семеен бизнис. Снимањето на хитот го платил таткото на момчето, кој подоцна станал финансиски директор на дуото. И постариот брат на младиот талент се однесуваше како вистински продуцент. Покрај тоа, сите се фатија за работа со таков ентузијазам што една недела по завршувањето на работата во студиото, песната „Црни очи“ стана многу популарна. И звучеше, како што велат, веќе од сите прозорци.

Сето ова брзо го направи момчето многу позната личност. Тој започна активно да настапува во живо, прво дома, а потоа со концерти го обиколи целиот Северен Кавказ и Кабардино-Балкарија. Навистина, кариерата на музичарот имаше сериозно влијание врз академските перформанси и сега тој не ја посетува многу често родната гимназија бр. 22 во градот Мајкоп. Но, тој почна да посветува повеќе време на спортот и музичкото образование.

Аидамин сака да избере такви добро познати изведувачи како Дима Билан и Абрахам Русо како професионални референтни точки во шоу-бизнисот. Но само како примери за квалитет и популарност, а не се обидува да го усвои нивниот стил. Точно, момчето сè уште ја нарекува музиката само обично хоби и сè уште не е сигурен дека е подготвен да го посвети целиот свој живот на тоа:

 

Здраво Aidamir Mugu Навистина ми се допаѓаат твоите песни (едноставно ги обожавам) и особено ја сакам оваа песна TyzytetkIe zy Danube ... Ти си само прекрасен мал човек! Навистина би сакал да те запознаам!Како можам да те најдам во Vkontakte или дури и агент?

 • мадина за Аидамир Мугу

Кога ќе напишете нова песна?

 • МУСЛИМАНИН за Ајдамир Мугу
 • Анонимни за Аидамир Мугу
 • Алена за Аидамир Мугу
 • Османлиите аласкар за Ајдамир Мугу

Здраво, Аидамир!Дојди во Махачкала!Биографија на Аидамир Мугу

 • Митија за Аидамир Мугу
 • Анонимни за Аидамир Мугу
 • Олка за Аидамир Мугу

сууууууууууууупер убава

 • Анонимни за Аидамир Мугу

брат ми продолжи така

 • Олег за Аидамир Мугу
 • Лидија за Аидамир Мугу

Здраво! Дуже гарниј глас, Фина сп?ва?ш.

 • Лена за Аидамир Мугу

Ми се допаѓа како Аидамир танцува лезгинкуа, сакам ево песни

 • Лана за Аидамир Мугу

Прекрасен брат! Ти си талент! Продолжи да пееш! Секогаш ќе те слушаме! Здраво! Ти си многу убав млад човек!)) твоите песни, тие се прекрасни!)) твојот глас е многу пријатен! Сакам да слушам и слушај те! Навистина сакам да разговарам со тебе... Дојди во Сибир! Аидамир ги има сите добри песни. Аидамир пее толку добро. Здраво, Аидамир! Многу ми се допаѓа твојата песна „Црни очи“! Таа е убава и прекрасна, со одлични текстови! Со среќа и успех во се и во твојата работа!Немој да се нарекуваш муслимански ајдамир, не е така, ти благодарам за таквите песни)))

 • Самира за Аидамир Мугу

Коментари за Аидамир Мугу

здраво најди ме во контакт по мое име! ти си мојот омилен пејач и твојата песна е прекрасна!

 • Patya за Аидамир Мугу

Здраво Аидамир!Ми се допаѓаат твоите песни и ти самиот! :) Многу си талентиран!Пишувај ми не на ru.Ќе
ми биде многу мило да знам дека ми обрна внимание!

 • Заремка за Аидамир Мугу

Здраво Аидамир! Навистина ми се допаѓа како јадете. Одличен си!

 • Анонимни за Аидамир Мугу
 • Анонимни за Аидамир Мугу
 • Анонимни за Аидамир Мугу
 • СВЕТА за Аидамир Мугу

klasnii pareni a pesni vapshe bez komentarii super u menia toje talant muzikanta paprobuvaiu v gizni stati musicantkoi

 • крин за Аидамир Мугу
 • Азиза за Аидамир Мугу

Те сакам!Ги симнувам твоите слики насекаде, ох без разлика на се, те сакам.

 • Катја за Аидамир Мугу

ТИ СУУУУУУУУУУПЕР Ти си многу убав млад човек!)) твоите песни се едноставно Класни! Имате многу пријатен глас! *** Сакам да разговарам со вас! Очен)) Ве поканувам да ни се придружите во Сибир!

 • Кристина за Аидамир Мугу

 

Аидамир Мугу

(Пејачка)

ти шепа како да зборувам со тебе ??како да те најдам во контакти???

 • киСка за Аидамир Мугу
 • Анонимни за Аидамир Мугу

ЗДРАВО АИДАМИР! САМО СИ ШАРМАНТНИ, ТЕ САКАМ И ВАШИТЕ ПЕСНИ, МНОГУ МИ МИ САКАШ БИ САКАЛ ДА РАЗГОВАРАМ СО ТЕБ, ПИШИ ВО КОИ СОЦИЈАЛНИ МРЕЖИ СЕДИШ)))) само си супер.Здраво! Ајмир, сакам да знам дали си во брак? Ако не, омажи се за мене.Таков душо се фаќам од тебе, на кои социјални мрежи си Ајдамир многу убав те сакам ***

 • Анонимни за Аидамир Мугу
 • Гузел за Аидамир Мугу

имаш кул песна црни очи)

 • Софија за Аидамир Мугу
 • Анонимни за Аидамир Мугу
 • Аида за Аидамир Мугу

Веб-страницата на Аидамир Мугу на веб - www.amugu.ru.gg многу си убава)))) Би сакал да бидеш моја

 • Анонимни за Аидамир Мугу

здраво! Навистина ми се допаѓаат твоите песни, тие се смешни, искрени, сите се подготвени да ги слушаат ...))) Сакам да разговарам со тебе

 • Олга за Аидамир Мугу

Ги сакам песните на Ево Ајдамир добро пее и има звучен глас Ми се допаѓаат песните на Ајдамир ТИ СЕКСИ.Треба да го слушнеш во караоке бар!Моркови би ставиле во уши!

 • Анонимни за Аидамир Мугу
 • Пусја за Аидамир Мугу

Пејачката е родена во градот Мајкоп (Република Адигеја) на 16 април 1990 година. Тој стана популарен на 14-годишна возраст, кога беше објавен неговиот прв хит „Dark Eyes“. Слушателите не можеа ни да замислат дека толку млад пејач изведе таква запалива композиција, која им се допадна и на Кавкајците и на Русите. Во 2005 година, Аидамир објави соло албум со истиот наслов „Dark Eyes“. Во истата година, младиот човек тргнува на турнеја низ градовите на Русија и Кавказ. Згоден дечко со преслатка насмевка ги освои срцата на жените ширум земјата.

Креативна биографија на Аидамир Мугу

Не толку одамна, младите обожаватели на пејачката практично ја нападнаа мрежата во потрага по љубопитни информации за нивниот сопствен идол. Нив ги интересираше сè: што живее и дише Аидамир Мугу, биографија, личен живот ... Особено, личниот живот! Па, сепак, да ја отвориме тајната завеса.
Ѕвездена биографија на Аидамир Мугу

Ѕвездена биографија на Аидамир Мугу„Еве нов пресврт...“

Како дете, Аидамир не можеше ни да замисли дека еден ден ќе ја поврзе судбината со шоу-бизнисот. Кога идејата за создавање песни дошла кај младиот човек, тој немал искуство во пишување музика и поезија. На малото момче му помагал неговиот брат Аслан, кој потоа дипломирал на Институтот за уметности на Институтот Адиге. Така, Аидамир почна да работи на песната, го измисли текстот и го сними вокалот. Со аранжманот му помогнал брат му. Мотивите на Џигит, во комбинација со електро-поп, му дадоа на делото запаливо и ритмично. Во снимањето на песната на момчето му помогна целиот свет. Таткото ги покривал сите трошоци, братот се занимавал како продуцент. Така, со помош на пријателите и семејството, песната беше објавена и за неверојатно кратко време стана многу популарна низ целата земја.

Ѕвездена биографија на Аидамир Мугу

Жешкиот кавкаски млад човек се одликува со сурови карактери. Во едно од неговите последни интервјуа, тој рече дека неговата жена треба да биде еластична и нерасипана. Младиот човек не толерира кога дамите се однесуваат наметливо и мачат. Според семејните традиции, тој може да си дозволи да се ожени со 4 убавици, но за да се квалификува за улогата на придружник на Аидамир, ќе мора сериозно да се обиде. Сега пејачката нема трајно девојче. Тој бара таков што, прво, нема да му биде навивач, а, второ, ќе биде далеку од престолнините забави и клубови. Во моментов, на младиот човек не му требаат сурови работи: пејачот бара да направи кариера, но тој размислува за иднината и има одредени планови.

Значи, тука сте!

Биографијата на Аидамир Мугу е недостапна за пошироката јавност. Не е многу јасно за младиот човек кој пред неколку години ја отпеа песната „Темни очи“, бидејќи неволно дава интервјуа и повремено се појавува на телевизија. Сепак, успеавме да најдеме нешто.

 

И што ќе ни каже биографијата на Аидамир Мугу за животот на еден дечко по снимањето на првиот диск? Малото момче беше поканет на телевизија, побарано да даде интервју. Оттогаш, пејачот успеа да учествува во програми како „Вечера“, „Интуиција“, „Кнедли од Урал“, „Комедија клуб“ итн. Тоа му треба - нашиот Аидамир Мугу. Неговата биографија како ѕвезда, во меѓувреме, допрва започнува.

Ѕвездена биографија на Аидамир МугуБиографија на Аидамир Мугу или како сето тоа започна

По дипломирањето, младиот човек влезе во ГИТИС. Студирал глума кај Алексеј Шејнин. По завршувањето на универзитетот, тој продолжи да работи на музичката област, ги сними песните „Каприциозно“, „Моја сакана“, „Принцеза“ итн. Во 2011 година излезе албумот „Темни очи-2“, а во 2012 г. - дискот „Моја сакана“.

Аидамир Мугу во 2017 годинаАидамир Мугу во 2017 година

Во 2016 година беше издаден четвртиот албум на Аидамир Мугу „Дежаву“, кој вклучуваше музички композиции Со тебе, Кој си ти?, Украде, Девојка од соништата, Сакана, Џигит, Ден и ноќ. Поп-уметникот направи клипови за песните „Дежаву“, Мама“, „Каприциозно“, „Те сакам“.

 • Црни очи - 2005 година

Таткото ја одобрил идејата на синот и ја издвоил потребната сума за професионалното снимање на патеката. Аидамир направи контури на мелодијата, го напиша текстот и го покани својот пријател Аслан Тлебза да помогне во создавањето на аранжманот и мешањето на музичките делови. Во тоа време, постариот другар веќе дипломирал на Институтот за култура Мајкоп, класа хармоника. Заедно, младите луѓе создадоа уникатна композиција „Црни очи“, во која звукот на гласот на Аидамир беше великодушно украсен со трикови и елементи на електро-поп стил.

Пејачот Аидамир МугуПејачот Аидамир Мугу

Аидамир Мугу на сценатаАидамир Мугу на сцената

Аидамир Мугу сега

Во 2005 година, младиот човек отиде на турнеја во градовите на Русија. Креативното вработување влијаеше на перформансите на Аидамир на училиште. Младиот човек почна да ги прескокнува часовите во гимназијата бр. 22, каде што добро учи. Но, во 2007 година, Мугу сепак доби сертификат за средно образование и отиде во Москва за да освои театарски универзитет.

Дискографија

Во 2011 година, Мугу ја сними песната и видеото „Black Eyes-2“ во дует со R'n'B ѕвездата Доминик Џокер. Видеото на каналот You Tube има добиено 90.000 прегледи. Истата година, Олег Владиславович Челишев, поранешниот директор на Игор Николаев, Јасмин, пејачката на Глори, ја презеде продукцијата на пејачот.

Аидамир МугуАидамир Мугу

Една година подоцна, Аидамир го издаде истоимениот диск, во кој беа вклучени песните „Не биди љубоморен“, „Кавказ“, „Далалај“, „Фатима“, „Има една убава“ и неколку песни во Адиге. јазик. Првиот продуцент на младиот човек беше таткото Хазир. Но, немајќи правно образование, Аидамир и неговото семејство не ги регистрираа компетентно авторските права за хитот и изгубија голем процент од бројните преноси на песната.

Аидамир е роден на 16 април 1990 година во Мајкоп во семејството на бизнисменот Хазир Мугуев и неговата сопруга Нура. Како дете, момчето не размислувало за музичка кариера, туку се занимавало со спорт. Но, како 13-годишен ученик решил да напише песна за семејна веселба.

Аидамир Мугу - адиге пејач, автор на хитот „Црни очи“.

Во 2015 година, Аидамир Мугу одлучи да основа семејство. Неговата сопруга беше млада дама по име Зарема, родена во 1995 година. Уметникот ги објави свадбените фотографии на неговата лична страница на мрежата Вконтакте. На значајна прослава, невестата беше во народна носија.

 • Мојата сакана - 2012 година
 • Дежа ву - 2016 година

Аидамир Мугу со сопругатаАидамир Мугу со сопругата

Тој му помогна на Аидамир да го издаде албумот Black Eyes-2, а по една година заедничка работа се појави дискот Моја сакана. Во новата колекција на пејачката се наоѓаат песните „Каприциозно“, „Принцеза“, „Твојата љубов за мене“, „Осамена месечина“, „Ние сме едно“, „Соученик“. Поранешната слава што го придружуваше изведувачот на почетокот на неговата креативна биографија повеќе не беше постигната, но приходите од настапите и продажбата на нови албуми беа доволни за изградба на трикатна палата за целото семејство Мугуев.

Во текот на овие години, во животот на еден млад пејач се случија уште два значајни настани: Аидамир ја доби титулата почесен уметник на Адигеја, а во 2013 година музичарот стана главен експерт за анализа и координација на културните институции под Министерството за Култура на Република Адигеја.

Аидамир Мугу: биографија

Сега Аидамир живее со сопругата и роднините во својата куќа во Мајкоп. Семејството Мугуев поседува мало кафуле и билијард клуб. Пејачот продолжува да изведува самостојни концерти во Русија и родниот Кавказ. На програмата на музичарот се уште е познатиот хит „Black Eyes“ и уште 30 песни. 

Аидамир Мугу студирал на Московскиот уметнички театарАидамир Мугу студирал на Московскиот уметнички театар

Познаник на семејството, сопственик на музичка продавница, ја понуди својата помош во дистрибуирањето на првото пресување на песната. За една недела, патеката стана мега-хит за Мајкоп, а по некое време „Црни очи“ почна да звучи од секој магнетофон во земјата. Песната се здоби со популарност на Кавказ и Русија, станувајќи апсолутен хит во 2005 година.

Кавкаецот Аидамир Мугу се придржува до традиционалните ставови за семејниот живот и однесувањето на жените во општеството. Пејачката ги почитува обичаите на Черкезите и долго време не брзаше да избере животен партнер. Младиот човек отсекогаш бил против нескромното однесување на девојките, прекратките здолништа и страста за алкохол. Постојано во едно интервју, музичарот одговори дека најверојатно неговата сонародничка ќе стане негова сопруга.

Аидамир Мугу е чест гостин на каналот Ninth Wave. На 4 ноември 2016 година, Аидамир учествуваше на концертот „Ние сме едно!“, што се одржа во палатата Кремљ во Москва. Во 2017 година, уметникот одржа солистички концерт во Казан.

 • Црни очи-2 - 2011 година

Додека студирал во Москва, Аидамир често учествувал во забавните емисии „Комедија клуб“, „Урал кнедли“, „Вечера“, „Интуиција“ и „Нека зборуваат“. Поминувајќи многу време на часови по глума, Аидамир привремено ја напушти креативноста и се врати на неа само по пристигнувањето во својата мала татковина.

Аидамир Мугу станува студент на Московскиот уметнички театар, работилницата на Народниот уметник на Русија Алексеј Игоревич Шеинин. Еден атрактивен и талентиран Черкезиец веднаш беше поканет на телевизија.

Аидамир Мугу сега

Пејачот Аидамир МугуПејачот Аидамир Мугу

Аидамир Мугу студирал на Московскиот уметнички театарАидамир Мугу студирал на Московскиот уметнички театар

Аидамир Мугу: биографија

377

Аидамир Мугу со сопругатаАидамир Мугу со сопругата

Аидамир Мугу на сценатаАидамир Мугу на сцената

Аидамир Мугу во 2017 годинаАидамир Мугу во 2017 година

Аидамир МугуАидамир Мугу

Аидамир Мугу - адиге пејач, автор на хитот „Црни очи“.

Пејачот Аидамир Мугу
Пејачот Аидамир Мугу

Аидамир е роден на 16 април 1990 година во Мајкоп во семејството на бизнисменот Хазир Мугуев и неговата сопруга Нура. Како дете, момчето не размислувало за музичка кариера, туку се занимавало со спорт. Но, како 13-годишен ученик решил да напише песна за семејна веселба.

Музика

Таткото ја одобрил идејата на синот и ја издвоил потребната сума за професионалното снимање на патеката. Аидамир направи контури на мелодијата, го напиша текстот и го покани својот пријател Аслан Тлебза да помогне во создавањето на аранжманот и мешањето на музичките делови. Во тоа време, постариот другар веќе дипломирал на Институтот за култура Мајкоп, класа хармоника. Заедно, младите луѓе создадоа уникатна композиција „Црни очи“, во која звукот на гласот на Аидамир беше великодушно украсен со трикови и елементи на електро-поп стил.

Познаник на семејството, сопственик на музичка продавница, ја понуди својата помош во дистрибуирањето на првото пресување на песната. За една недела, патеката стана мега-хит за Мајкоп, а по некое време „Црни очи“ почна да звучи од секој магнетофон во земјата. Песната се здоби со популарност на Кавказ и Русија, станувајќи апсолутен хит во 2005 година.

Аидамир Мугу на сцената
Аидамир Мугу на сцената

Една година подоцна, Аидамир го издаде истоимениот диск, во кој беа вклучени песните „Не биди љубоморен“, „Кавказ“, „Далалај“, „Фатима“, „Има една убава“ и неколку песни во Адиге. јазик. Првиот продуцент на младиот човек беше таткото Хазир. Но, немајќи правно образование, Аидамир и неговото семејство не ги регистрираа компетентно авторските права за хитот и изгубија голем процент од бројните преноси на песната.

Аидамир Мугу
Аидамир Мугу

Во 2005 година, младиот човек отиде на турнеја во градовите на Русија. Креативното вработување влијаеше на перформансите на Аидамир на училиште. Младиот човек почна да ги прескокнува часовите во гимназијата бр. 22, каде што добро учи. Но, во 2007 година, Мугу сепак доби сертификат за средно образование и отиде во Москва за да освои театарски универзитет.

Аидамир Мугу станува студент на Московскиот уметнички театар, работилницата на Народниот уметник на Русија Алексеј Игоревич Шеинин. Еден атрактивен и талентиран Черкезиец веднаш беше поканет на телевизија.

Аидамир Мугу студирал на Московскиот уметнички театар
Аидамир Мугу студирал на Московскиот уметнички театар

Додека студирал во Москва, Аидамир често учествувал во забавните емисии „Комедија клуб“, „Урал кнедли“, „Вечера“, „Интуиција“ и „Нека зборуваат“. Поминувајќи многу време на часови по глума, Аидамир привремено ја напушти креативноста и се врати на неа само по пристигнувањето во својата мала татковина.

Во 2011 година, Мугу ја сними песната и видеото „Black Eyes-2“ во дует со R'n'B ѕвездата Доминик Џокер. Видеото на каналот You Tube има добиено 90.000 прегледи. Истата година, Олег Владиславович Челишев, поранешниот директор на Игор Николаев, Јасмин, пејачката на Глори, ја презеде продукцијата на пејачот.

Тој му помогна на Аидамир да го издаде албумот Black Eyes-2, а по една година заедничка работа се појави дискот Моја сакана. Во новата колекција на пејачката се наоѓаат песните „Каприциозно“, „Принцеза“, „Твојата љубов за мене“, „Осамена месечина“, „Ние сме едно“, „Соученик“. Поранешната слава што го придружуваше изведувачот на почетокот на неговата креативна биографија повеќе не беше постигната, но приходите од настапите и продажбата на нови албуми беа доволни за изградба на трикатна палата за целото семејство Мугуев.

Во текот на овие години, во животот на еден млад пејач се случија уште два значајни настани: Аидамир ја доби титулата почесен уметник на Адигеја, а во 2013 година музичарот стана главен експерт за анализа и координација на културните институции под Министерството за Култура на Република Адигеја.

Личен живот

Кавкаецот Аидамир Мугу се придржува до традиционалните ставови за семејниот живот и однесувањето на жените во општеството. Пејачката ги почитува обичаите на Черкезите и долго време не брзаше да избере животен партнер. Младиот човек отсекогаш бил против нескромното однесување на девојките, прекратките здолништа и страста за алкохол. Постојано во едно интервју, музичарот одговори дека најверојатно неговата сонародничка ќе стане негова сопруга.

Аидамир Мугу со сопругата
Аидамир Мугу со сопругата

Во 2015 година, Аидамир Мугу одлучи да основа семејство. Неговата сопруга беше млада дама по име Зарема, родена во 1995 година. Уметникот ги објави свадбените фотографии на неговата лична страница на мрежата Вконтакте. На значајна прослава, невестата беше во народна носија.

Аидамир Мугу сега

Во 2016 година беше издаден четвртиот албум на Аидамир Мугу „Дежаву“, кој вклучуваше музички композиции Со тебе, Кој си ти?, Украде, Девојка од соништата, Сакана, Џигит, Ден и ноќ. Поп-уметникот направи клипови за песните „Дежаву“, Мама“, „Каприциозно“, „Те сакам“.

Аидамир Мугу во 2017 година
Аидамир Мугу во 2017 година

Сега Аидамир живее со сопругата и роднините во својата куќа во Мајкоп. Семејството Мугуев поседува мало кафуле и билијард клуб. Пејачот продолжува да изведува самостојни концерти во Русија и родниот Кавказ. На програмата на музичарот се уште е познатиот хит „Black Eyes“ и уште 30 песни. 

Аидамир Мугу е чест гостин на каналот Ninth Wave. На 4 ноември 2016 година, Аидамир учествуваше на концертот „Ние сме едно!“, што се одржа во палатата Кремљ во Москва. Во 2017 година, уметникот одржа солистички концерт во Казан.

Дискографија

 • Црни очи - 2005 година
 • Црни очи-2 - 2011 година
 • Мојата сакана - 2012 година
 • Дежа ву - 2016 година

Биографија

Аидамир Мугу - адиге пејач, автор на хитот „Црни очи“.

Пејачот Аидамир МугуПејачот Аидамир Мугу

Аидамир е роден на 16 април 1990 година во Мајкоп во семејството на бизнисменот Хазир Мугуев и неговата сопруга Нура. Како дете, момчето не размислувало за музичка кариера, туку се занимавало со спорт. Но, како 13-годишен ученик решил да напише песна за семејна веселба.

Музика

Таткото ја одобрил идејата на синот и ја издвоил потребната сума за професионалното снимање на патеката. Аидамир направи контури на мелодијата, го напиша текстот и го покани својот пријател Аслан Тлебза да помогне во создавањето на аранжманот и мешањето на музичките делови. Во тоа време, постариот другар веќе дипломирал на Институтот за култура Мајкоп, класа хармоника. Заедно, младите луѓе создадоа уникатна композиција „Црни очи“, во која звукот на гласот на Аидамир беше великодушно украсен со трикови и елементи на електро-поп стил.

Познаник на семејството, сопственик на музичка продавница, ја понуди својата помош во дистрибуирањето на првото пресување на песната. За една недела, патеката стана мега-хит за Мајкоп, а по некое време „Црни очи“ почна да звучи од секој магнетофон во земјата. Песната се здоби со популарност на Кавказ и Русија, станувајќи апсолутен хит во 2005 година.

Аидамир Мугу на сценатаАидамир Мугу на сцената

Една година подоцна, Аидамир го издаде истоимениот диск, во кој беа вклучени песните „Не биди љубоморен“, „Кавказ“, „Далалај“, „Фатима“, „Има една убава“ и неколку песни во Адиге. јазик. Првиот продуцент на младиот човек беше таткото Хазир. Но, немајќи правно образование, Аидамир и неговото семејство не ги регистрираа компетентно авторските права за хитот и изгубија голем процент од бројните преноси на песната.

Аидамир МугуАидамир Мугу

Во 2005 година, младиот човек отиде на турнеја во градовите на Русија. Креативното вработување влијаеше на перформансите на Аидамир на училиште. Младиот човек почна да ги прескокнува часовите во гимназијата бр. 22, каде што добро учи. Но, во 2007 година, Мугу сепак доби сертификат за средно образование и отиде во Москва за да освои театарски универзитет.

Аидамир Мугу станува студент на Московскиот уметнички театар, работилницата на Народниот уметник на Русија Алексеј Игоревич Шеинин. Еден атрактивен и талентиран Черкезиец веднаш беше поканет на телевизија.

Аидамир Мугу студирал на Московскиот уметнички театарАидамир Мугу студирал на Московскиот уметнички театар

Додека студирал во Москва, Аидамир често учествувал во забавните емисии „Комедија клуб“, „Урал кнедли“, „Вечера“, „Интуиција“ и „Нека зборуваат“. Поминувајќи многу време на часови по глума, Аидамир привремено ја напушти креативноста и се врати на неа само по пристигнувањето во својата мала татковина.

Во 2011 година, Мугу ја сними песната и видеото „Black Eyes-2“ во дует со R'n'B ѕвездата Доминик Џокер. Видеото на каналот You Tube има добиено 90.000 прегледи. Истата година, Олег Владиславович Челишев, поранешниот директор на Игор Николаев, Јасмин, пејачката на Глори, ја презеде продукцијата на пејачот.

Тој му помогна на Аидамир да го издаде албумот Black Eyes-2, а по една година заедничка работа се појави дискот Моја сакана. Во новата колекција на пејачката се наоѓаат песните „Каприциозно“, „Принцеза“, „Твојата љубов за мене“, „Осамена месечина“, „Ние сме едно“, „Соученик“. Поранешната слава што го придружуваше изведувачот на почетокот на неговата креативна биографија повеќе не беше постигната, но приходите од настапите и продажбата на нови албуми беа доволни за изградба на трикатна палата за целото семејство Мугуев.

Во текот на овие години, во животот на еден млад пејач се случија уште два значајни настани: Аидамир ја доби титулата почесен уметник на Адигеја, а во 2013 година музичарот стана главен експерт за анализа и координација на културните институции под Министерството за Култура на Република Адигеја.

Личен живот

Кавкаецот Аидамир Мугу се придржува до традиционалните ставови за семејниот живот и однесувањето на жените во општеството. Пејачката ги почитува обичаите на Черкезите и долго време не брзаше да избере животен партнер. Младиот човек отсекогаш бил против нескромното однесување на девојките, прекратките здолништа и страста за алкохол. Постојано во едно интервју, музичарот одговори дека најверојатно неговата сонародничка ќе стане негова сопруга.

Аидамир Мугу со сопругатаАидамир Мугу со сопругата

Во 2015 година, Аидамир Мугу одлучи да основа семејство. Неговата сопруга беше млада дама по име Зарема, родена во 1995 година. Уметникот ги објави свадбените фотографии на неговата лична страница на мрежата Вконтакте. На значајна прослава, невестата беше во народна носија.

Аидамир Мугу сега

Во 2016 година беше издаден четвртиот албум на Аидамир Мугу „Дежаву“, кој вклучуваше музички композиции Со тебе, Кој си ти?, Украде, Девојка од соништата, Сакана, Џигит, Ден и ноќ. Поп-уметникот направи клипови за песните „Дежаву“, Мама“, „Каприциозно“, „Те сакам“.

Аидамир Мугу во 2017 годинаАидамир Мугу во 2017 година

Сега Аидамир живее со сопругата и роднините во својата куќа во Мајкоп. Семејството Мугуев поседува мало кафуле и билијард клуб. Пејачот продолжува да изведува самостојни концерти во Русија и родниот Кавказ. На програмата на музичарот се уште е познатиот хит „Black Eyes“ и уште 30 песни. 

Аидамир Мугу е чест гостин на каналот Ninth Wave. На 4 ноември 2016 година, Аидамир учествуваше на концертот „Ние сме едно!“, што се одржа во палатата Кремљ во Москва. Во 2017 година, уметникот одржа солистички концерт во Казан.

Дискографија

 • Црни очи - 2005 година
 • Црни очи-2 - 2011 година
 • Мојата сакана - 2012 година
 • Дежа ву - 2016 година

Извор

Биографија

Аидамир Мугу - адиге пејач, автор на хитот „Црни очи“.

Пејачот Аидамир МугуПејачот Аидамир Мугу

Аидамир е роден на 16 април 1990 година во Мајкоп во семејството на бизнисменот Хазир Мугуев и неговата сопруга Нура. Како дете, момчето не размислувало за музичка кариера, туку се занимавало со спорт. Но, како 13-годишен ученик решил да напише песна за семејна веселба.

Музика

Таткото ја одобрил идејата на синот и ја издвоил потребната сума за професионалното снимање на патеката. Аидамир направи контури на мелодијата, го напиша текстот и го покани својот пријател Аслан Тлебза да помогне во создавањето на аранжманот и мешањето на музичките делови. Во тоа време, постариот другар веќе дипломирал на Институтот за култура Мајкоп, класа хармоника. Заедно, младите луѓе создадоа уникатна композиција „Црни очи“, во која звукот на гласот на Аидамир беше великодушно украсен со трикови и елементи на електро-поп стил.

Познаник на семејството, сопственик на музичка продавница, ја понуди својата помош во дистрибуирањето на првото пресување на песната. За една недела, патеката стана мега-хит за Мајкоп, а по некое време „Црни очи“ почна да звучи од секој магнетофон во земјата. Песната се здоби со популарност на Кавказ и Русија, станувајќи апсолутен хит во 2005 година.

Аидамир Мугу на сценатаАидамир Мугу на сцената

Една година подоцна, Аидамир го издаде истоимениот диск, во кој беа вклучени песните „Не биди љубоморен“, „Кавказ“, „Далалај“, „Фатима“, „Има една убава“ и неколку песни во Адиге. јазик. Првиот продуцент на младиот човек беше таткото Хазир. Но, немајќи правно образование, Аидамир и неговото семејство не ги регистрираа компетентно авторските права за хитот и изгубија голем процент од бројните преноси на песната.

Аидамир МугуАидамир Мугу

Во 2005 година, младиот човек отиде на турнеја во градовите на Русија. Креативното вработување влијаеше на перформансите на Аидамир на училиште. Младиот човек почна да ги прескокнува часовите во гимназијата бр. 22, каде што добро учи. Но, во 2007 година, Мугу сепак доби сертификат за средно образование и отиде во Москва за да освои театарски универзитет.

Аидамир Мугу станува студент на Московскиот уметнички театар, работилницата на Народниот уметник на Русија Алексеј Игоревич Шеинин. Еден атрактивен и талентиран Черкезиец веднаш беше поканет на телевизија.

Аидамир Мугу студирал на Московскиот уметнички театарАидамир Мугу студирал на Московскиот уметнички театар

Додека студирал во Москва, Аидамир често учествувал во забавните емисии „Комедија клуб“, „Урал кнедли“, „Вечера“, „Интуиција“ и „Нека зборуваат“. Поминувајќи многу време на часови по глума, Аидамир привремено ја напушти креативноста и се врати на неа само по пристигнувањето во својата мала татковина.

Во 2011 година, Мугу ја сними песната и видеото „Black Eyes-2“ во дует со R'n'B ѕвездата Доминик Џокер. Видеото на каналот You Tube има добиено 90.000 прегледи. Истата година, Олег Владиславович Челишев, поранешниот директор на Игор Николаев, Јасмин, пејачката на Глори, ја презеде продукцијата на пејачот.

Тој му помогна на Аидамир да го издаде албумот Black Eyes-2, а по една година заедничка работа се појави дискот Моја сакана. Во новата колекција на пејачката се наоѓаат песните „Каприциозно“, „Принцеза“, „Твојата љубов за мене“, „Осамена месечина“, „Ние сме едно“, „Соученик“. Поранешната слава што го придружуваше изведувачот на почетокот на неговата креативна биографија повеќе не беше постигната, но приходите од настапите и продажбата на нови албуми беа доволни за изградба на трикатна палата за целото семејство Мугуев.

Во текот на овие години, во животот на еден млад пејач се случија уште два значајни настани: Аидамир ја доби титулата почесен уметник на Адигеја, а во 2013 година музичарот стана главен експерт за анализа и координација на културните институции под Министерството за Култура на Република Адигеја.

Личен живот

Кавкаецот Аидамир Мугу се придржува до традиционалните ставови за семејниот живот и однесувањето на жените во општеството. Пејачката ги почитува обичаите на Черкезите и долго време не брзаше да избере животен партнер. Младиот човек отсекогаш бил против нескромното однесување на девојките, прекратките здолништа и страста за алкохол. Постојано во едно интервју, музичарот одговори дека најверојатно неговата сонародничка ќе стане негова сопруга.

Аидамир Мугу со сопругатаАидамир Мугу со сопругата

Во 2015 година, Аидамир Мугу одлучи да основа семејство. Неговата сопруга беше млада дама по име Зарема, родена во 1995 година. Уметникот ги објави свадбените фотографии на неговата лична страница на мрежата Вконтакте. На значајна прослава, невестата беше во народна носија.

Аидамир Мугу сега

Во 2016 година беше издаден четвртиот албум на Аидамир Мугу „Дежаву“, кој вклучуваше музички композиции Со тебе, Кој си ти?, Украде, Девојка од соништата, Сакана, Џигит, Ден и ноќ. Поп-уметникот направи клипови за песните „Дежаву“, Мама“, „Каприциозно“, „Те сакам“.

Аидамир Мугу во 2017 годинаАидамир Мугу во 2017 година

Сега Аидамир живее со сопругата и роднините во својата куќа во Мајкоп. Семејството Мугуев поседува мало кафуле и билијард клуб. Пејачот продолжува да изведува самостојни концерти во Русија и родниот Кавказ. На програмата на музичарот се уште е познатиот хит „Black Eyes“ и уште 30 песни. 

Аидамир Мугу е чест гостин на каналот Ninth Wave. На 4 ноември 2016 година, Аидамир учествуваше на концертот „Ние сме едно!“, што се одржа во палатата Кремљ во Москва. Во 2017 година, уметникот одржа солистички концерт во Казан.

Дискографија

 • Црни очи - 2005 година
 • Црни очи-2 - 2011 година
 • Мојата сакана - 2012 година
 • Дежа ву - 2016 година

Извор

Црните очи на изведувачот Аидамир Мугу ги воодушевија не само сопствениците на темни очи, туку и другите претставници на фер сексот.

Аидамир Мугу, чија биографија е поврзана со музичкото поле од 2004 година, откако објавувањето на хитот „Црни очи“ неочекувано се појави на ѕвездената листа на пејачи, но исто толку одеднаш исчезна од неа.

биографија на аидамир Мугу

Аидамир Мугу: како беше

Често во шоу-бизнисот, излегува дека по светлиот изглед, пејачите за возврат добиваат само минлива слава, а за неколку години никој нема да ги памети.

Ваквата појава на ѕвездениот Олимп е карактеристична и за младиот Адиге Аидамир Мугу. Биографијата на еден млад човек потекнува од Република Адигеја, во мал, но прилично модерен град Мајкоп. Ајдамир е роден на 16 април 1990 година. Студирал во градската гимназија бр.22, каде најмногу време му посветил на спортот.

Првата песна ја напишал на 13 години. Затоа, тој се здоби со серуска популарност на 16-годишна возраст. Во 2005 година беше објавен дебитантскиот соло албум „Dark Eyes“.

Низ Русија и Кавказ, името грмеше - Аидамир Мугу.

Аидамир Мугу биографија личен живот

Биографијата на кавкаската младина драматично се промени. Зад него имаше мирен живот во родниот Мајкоп, а пред него имаше бројни турнеи низ Русија и Кавказ.

Животот се менува

Аидамир Мугу, биографија чиј личен живот драматично се промени по објавувањето на првиот сингл, стана познат преку ноќ. Немаше крај на поканите за снимање на телевизија, новинарите се наредија за да го интервјуираат пејачот.

Аидамир Мугу фото биографија

Младиот човек не ја пропушти можноста и уживаше во претстојната популарност. „Урал кнедли“, „Комедија клуб“, „Интуиција“, „Вечера“, „Нека зборуваат“ - ова е само мал дел од програмите во кои учествуваше Аидамир Мугу. Отсега сите се заинтересираа за фотографијата, биографијата на младиот човек, а неговиот животен пат почна да се позиционира како ѕвезда позната низ Русија и Кавказ.

Сепак, ѕвездениот живот не ја засени главната цел на Аидамира: образованието. По завршувањето на училиштето, тој стана студент на ГИТИС, каде што студираше на креативната работилница на А. Шеинин.

По 5 години студирање, Аидамир извесно време се враќа во Мајкоп, каде што продолжува да настапува, пеејќи песни и на руски и на адиге.

„Црни очи“ - резултат на напорите на целото семејство

Сега никој не може да замисли дека Аидамир воопшто не добил музичко образование. И идејата за создавање музичко дело му дојде спонтано. Идниот хит беше резултат на заедничката работа на двајца браќа (аидамир го смисли текстот, а Аслан Тлебзу му помогна во аранжманот) и финансиските инвестиции на неговиот татко Хазир Мугуев.

Потоа, улогите на членовите на семејството во развојот на кариерата беа распределени на следниов начин: таткото на пејачката стана финансиски директор, брат Аслан - продуцент, вокал, се разбира - Аидамир Мугу.

Биографијата на младиот уметник содржи информации дека првата песна е снимена со поддршка не само од семејството, туку и од пријателите.

Запаливиот и ритмички карактер на песната „Црни очи“ се објаснува со џигит-мотиви, кои идеално се комбинираат во композицијата со електро-поп.

Сепак, семејните напори, рамо до рамо со правната неписменост, не му донесоа финансиска благосостојба на Аидамир.

Популарноста и парите се различни страни од животот на една ѕвезда

Развивајќи ги своите креативни податоци од вештина до вешто поседување на нив, младиот човек го продолжува своето патување во музичкото поле.

аидамир мугу биографија националност

Но, преференциите на слушателите се менуваат, а Аидамир разбира дека првата верзија на „Црни очи“ треба да се подобри. Затоа заедно со Доминик Џокер го пишува рингтонот „Dark Eyes-2“. Во 2011 година беше објавен вториот албум „Dark Eyes-2“.

Во 2012 година, под покровителство на продуцентот Олег Челишев, Аидамир Мугу го издаде албумот Моја сакана. Овој и последователните албуми не ја вратија изгубената слава, туку придонесоа пејачката да почне да се нарачува на корпоративни забави. Токму овие претстави му помогнаа на Мугу да изгради трикатна палата во родниот Мајкоп.

Аидамир Мугу, чија биографија се дискутира денес, потоа напиша песни, кои вклучуваат хитови: „Принцеза“, „Каприциозно“, „Моја сакана“.

Сепак, токму „Црни очи“ стана композицијата што се покажа како водич за светот на ѕвездите. Во интервју од 2008 година, Аидамир, кој во тоа време беше на врвот на својата популарност, рече дека се населил во Москва благодарение на продуцентот Олег Челишев. Токму тој и понуди соработка на младиот адигески пејач од далечниот Мајкоп. Така Аидамир Мугу ја продолжи кариерата.

Биографија, националност и семејство на кавкаец - негова главна предност

Песната „Црни очи“, спротивно на вообичаените заблуди, не беше резултат на несреќната љубов на пејачката кон прекрасната мачна убавица. Како што признава и самиот Аидамир, во неговиот живот се уште нема девојка на која би можел да и посвети љубовна порака.

Покрај тоа, младиот човек призна дека, и покрај неговите кавкаски корени, кои налагаат љубов кон жените, тој нема ни да се грижи за девојка која се нуди. Односно, ако една девојка е премногу наметлива и дрска, ова предизвикува Мугу само одвратност и непријателство. Затоа, неговата идна сопруга дефинитивно нема да биде една од неговите обожаватели.

Интересно е и тоа што пејачката бракот го поврзува со ропството, кое на луѓето им носи само обврски. И покрај ова, тој сонува за четири жени! Патем, Ајдамир не гарантира сеопфатна љубов кон идните животни партнери, но тој дефинитивно ќе даде почит повеќе од ... и, се разбира, домашните обврски.

Извор

Аидамир Мугу биографија личен живот сопруга деца

Аидамир Мугу: биографија

Аидамир Мугу - адиге пејач, автор на хитот „Црни очи“.

Пејачот Аидамир МугуПејачот Аидамир Мугу

Аидамир е роден на 16 април 1990 година во Мајкоп во семејството на бизнисменот Хазир Мугуев и неговата сопруга Нура. Како дете, момчето не размислувало за музичка кариера, туку се занимавало со спорт. Но, како 13-годишен ученик решил да напише песна за семејна веселба.

Музика

Таткото ја одобрил идејата на синот и ја издвоил потребната сума за професионалното снимање на патеката. Аидамир направи контури на мелодијата, го напиша текстот и го покани својот пријател Аслан Тлебза да помогне во создавањето на аранжманот и мешањето на музичките делови. Во тоа време, постариот другар веќе дипломирал на Институтот за култура Мајкоп, класа хармоника. Заедно, младите луѓе создадоа уникатна композиција „Црни очи“, во која звукот на гласот на Аидамир беше великодушно украсен со трикови и елементи на електро-поп стил.

Познаник на семејството, сопственик на музичка продавница, ја понуди својата помош во дистрибуирањето на првото пресување на песната. За една недела, патеката стана мега-хит за Мајкоп, а по некое време „Црни очи“ почна да звучи од секој магнетофон во земјата. Песната се здоби со популарност на Кавказ и Русија, станувајќи апсолутен хит во 2005 година.

Аидамир Мугу на сценатаАидамир Мугу на сцената

Една година подоцна, Аидамир го издаде истоимениот диск, во кој беа вклучени песните „Не биди љубоморен“, „Кавказ“, „Далалај“, „Фатима“, „Има една убава“ и неколку песни во Адиге. јазик. Првиот продуцент на младиот човек беше таткото Хазир. Но, немајќи правно образование, Аидамир и неговото семејство не ги регистрираа компетентно авторските права за хитот и изгубија голем процент од бројните преноси на песната.

Аидамир МугуАидамир Мугу

Во 2005 година, младиот човек отиде на турнеја во градовите на Русија. Креативното вработување влијаеше на перформансите на Аидамир на училиште. Младиот човек почна да ги прескокнува часовите во гимназијата бр. 22, каде што добро учи. Но, во 2007 година, Мугу сепак доби сертификат за средно образование и отиде во Москва за да освои театарски универзитет.

Аидамир Мугу станува студент на Московскиот уметнички театар, работилницата на Народниот уметник на Русија Алексеј Игоревич Шеинин. Еден атрактивен и талентиран Черкезиец веднаш беше поканет на телевизија.

Аидамир Мугу студирал на Московскиот уметнички театарАидамир Мугу студирал на Московскиот уметнички театар

Додека студирал во Москва, Аидамир често учествувал во забавните емисии „Комедија клуб“, „Урал кнедли“, „Вечера“, „Интуиција“ и „Нека зборуваат“. Поминувајќи многу време на часови по глума, Аидамир привремено ја напушти креативноста и се врати на неа само по пристигнувањето во својата мала татковина.

Во 2011 година, Мугу ја сними песната и видеото „Black Eyes-2“ во дует со R'n'B ѕвездата Доминик Џокер. Видеото на каналот You Tube има добиено 90.000 прегледи. Истата година, Олег Владиславович Челишев, поранешниот директор на Игор Николаев, Јасмин, пејачката на Глори, ја презеде продукцијата на пејачот.

Тој му помогна на Аидамир да го издаде албумот Black Eyes-2, а по една година заедничка работа се појави дискот Моја сакана. Во новата колекција на пејачката се наоѓаат песните „Каприциозно“, „Принцеза“, „Твојата љубов за мене“, „Осамена месечина“, „Ние сме едно“, „Соученик“. Поранешната слава што го придружуваше изведувачот на почетокот на неговата креативна биографија повеќе не беше постигната, но приходите од настапите и продажбата на нови албуми беа доволни за изградба на трикатна палата за целото семејство Мугуев.

Во текот на овие години, во животот на еден млад пејач се случија уште два значајни настани: Аидамир ја доби титулата почесен уметник на Адигеја, а во 2013 година музичарот стана главен експерт за анализа и координација на културните институции под Министерството за Култура на Република Адигеја.

Личен живот

Кавкаецот Аидамир Мугу се придржува до традиционалните ставови за семејниот живот и однесувањето на жените во општеството. Пејачката ги почитува обичаите на Черкезите и долго време не брзаше да избере животен партнер. Младиот човек отсекогаш бил против нескромното однесување на девојките, прекратките здолништа и страста за алкохол. Постојано во едно интервју, музичарот одговори дека најверојатно неговата сонародничка ќе стане негова сопруга.

Аидамир Мугу со сопругатаАидамир Мугу со сопругата

Во 2015 година, Аидамир Мугу одлучи да основа семејство. Неговата сопруга беше млада дама по име Зарема, родена во 1995 година. Уметникот ги објави свадбените фотографии на неговата лична страница на мрежата Вконтакте. На значајна прослава, невестата беше во народна носија.

Аидамир Мугу сега

Во 2016 година беше издаден четвртиот албум на Аидамир Мугу „Дежаву“, кој вклучуваше музички композиции Со тебе, Кој си ти?, Украде, Девојка од соништата, Сакана, Џигит, Ден и ноќ. Поп-уметникот направи клипови за песните „Дежаву“, Мама“, „Каприциозно“, „Те сакам“.

Аидамир Мугу во 2017 годинаАидамир Мугу во 2017 година

Сега Аидамир живее со сопругата и роднините во својата куќа во Мајкоп. Семејството Мугуев поседува мало кафуле и билијард клуб. Пејачот продолжува да изведува самостојни концерти во Русија и родниот Кавказ. На програмата на музичарот се уште е познатиот хит „Black Eyes“ и уште 30 песни. 

Аидамир Мугу е чест гостин на каналот Ninth Wave. На 4 ноември 2016 година, Аидамир учествуваше на концертот „Ние сме едно!“, што се одржа во палатата Кремљ во Москва. Во 2017 година, уметникот одржа солистички концерт во Казан.

Дискографија

 • Црни очи - 2005 година
 • Црни очи-2 - 2011 година
 • Мојата сакана - 2012 година
 • Дежа ву - 2016 година

Фотографија

Извор


0 replies on “Ѕвездена биографија на Аидамир Мугу”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *