Задний кофр для мотоцикла. вперед, путешествовать!

Ништо не се споредува со чувството што го добивате кога возите мотоцикл. Ова не може да се негира. Слобода во се. Посебно пријатни се различните патувања на верен коњ на две тркала. Но, тука е проблемот. Понекогаш патувањата не можат да поминат поради една ситница: недостаток на багажен простор. Навистина, две тркала и седло, но каде да ги ставите сите ваши работи? Ова треба да се реши. По малку размислување, може да се дојде до еден заклучок. Оваа ситуација ќе се поправи само со купување на гардероба ковчези. Но, какви се тие, големини, форми, материјали, домашни опции е друга работа. Вреди да се обидете да го дознаете.

За што се тие?

Нормално, мотоциклот е одлично превозно средство. Индивидуален превоз без патници, само возачот и патот. Но, често не можете да земете ништо со себе на овој пат. Каде да се стават работите - не е јасно.
заден случај на мотоциклЗатоа, мудрите моторџии дојдоа до прекрасно решение - гаќи за мотоцикли. Што е ова? Патнички торби, кутии кои се закачуваат на велосипед на посебен начин. Најчесто, багажникот на гардеробата е фиксиран одзади. Затоа, задното куќиште за мотоцикл станува суштински атрибут на секој љубител на транспортот на две тркала.

Видови случаи

Постојат многу видови футроли за мотоцикли. Тие се поделени на различни подвидови. За погодност, можеме да разликуваме мали категории.

  • Првиот е по локација. На велосипедските кругови доминира задното куќиште за мотоциклот.
  • Втората категорија се разликува по материјал. Кожа, ткаенина, пластика, железо - сето ова може да се користи во производството на стебла за гардероба. Но, најчесто можете да најдете кожна задна централна футрола за мотоцикл. Материјалот е јасен. Зошто централно? Одговорот е едноставен: овој тип „багажник на мотоцикл“ се наоѓа во центарот на „опашката“ на мотоциклот.

мотоцикл седла задна кожа

  • Третата категорија го карактеризира таков квалитет како ригидност. Вреди да се одлучи каков ќе биде задниот случај за мотоциклот. Цврста, мека или полуцврста, или можеби се разгледува опција со рамка? На ова вреди да се обрне внимание. Вреди да се забележи и одличниот поглед на гардероба стебла. На пример, мрежести стебла за мотоцикл од овој тип се доста тешко да се најдат. Тие не се вообичаени поради посебна причина - естетска инфериорност. И навистина, како ќе изгледа брутален мотоцикл со висечка мрежа одзади? Нема шанси.

Сите детали го формираат конечниот резултат. Затоа, што ќе биде задниот случај за мотоцикл, вреди да се одлучи однапред.

Купете или направете го тоа сами? Тоа е прашањето

Тука треба да одлучите што точно е потребно. Има многу опции за купување. Различни форми, различни материјали, различни бои. Во принцип, можете да купите што било. Но, ако сакате индивидуалност, тогаш треба да размислите за правење сопствени ковчези за гардероба.

заден случај за мотоцикл тешкоНо, тука се поставува уште едно прашање: како да се направат стебла за гардероба? Оваа работа е тешка, нема што да се каже. Но, резултатот ги оправдува сите напори. Сопствените багажници за гардероба се вистинска декорација на вашиот омилен мотоцикл.

Подготовка за работа

Пред да започнете, треба внимателно да размислите за сè. Навистина, во ова прашање, брзањето е непожелно. Што се однесува до местото, веќе може да се каже со сигурност - задниот багажник за мотоцикл ќе биде многу корисен. Зошто? Па, прво, задната локација не му пречи на мотоциклистот. Се чини дека се е на свое место. Второ, таков багажникот е најпростран.
Задна централна футрола од кожа на мотоциклНишто не ја ограничува големината на задното куќиште. Од каков материјал се направени багажниците за мотоцикли? Задните кожни багажници најчесто се наоѓаат кај искусни моторџии. Тоа е само класика на жанрот. Затоа, багажникот направен од црн густ материјал ќе изгледа добро на вашиот омилен мотоцикл.

Прва работилница

Значи, за да оди работата, треба да започнете со материјалот и сечењето. Без оваа фаза, не можете да направите гардероба за мотоцикл. Задните кожни чанти ќе имаат правоаголна матрица. Капацитет, леснотија на производство - ова се критериумите за идниот резултат. Прво цртање. Да, сечењето е незгодна забава, особено кога станува збор за тврди материјали како кожа. На горната површина со молив, вреди да се нацртаат три типа фигури во дупликат.
мрежи за мотоциклиПрвата е дното и капакот, втората фигура е предната и задната страна, третата е двете страни. Јасно е дека тие ќе се разликуваат по големина. Парот број еден ќе ги има приближно следните димензии: дваесет на четириесет сантиметри, вториот - четириесет на четириесет, третиот - триесет на четириесет.

Крај на работа

Отсечените делови треба да се обработат. Имено, исечете ги рабовите, отстранете ја грубоста. На крајот на краиштата, никој сè уште не откажал прекрасен изглед. Тоа е сè, сега доаѓа една од најтешките фази - поврзување на делови. Кожата е тежок материјал: тврда, не виткање. Како да се работи со него? Обична нишка со игла во овој случај нема да помогне на кој било начин, треба да повикате тешка артилерија. Занаетчиите за кожа имаат посебна алатка: секач за жлебови. Со негова помош и со помош на дрвен чекан, мајсторот прави уредни дупки. Низ нив, всушност, ќе се помине конец. Што друго вреди да се запамети? Бројот на жлебови во деловите за парење мора да одговара. Ова е логично, инаку јасно изобличување ќе помине низ производот. Нешто ќе биде повисоко, нешто пониско, на некои места ќе има празнини. Ова е токму она што треба да го избегнувате. И сега задното куќиште е речиси подготвено за употреба. Останува само да се шијат ремени за прицврстување на капакот. Плус, брутални кожни паники - и бајкерските паники се подготвени.

Секој љубител на мотоцикли е едноставно должен да си направи гаќички. Тие не само што ќе помогнат во пракса, туку и ќе му дадат на велосипедот сосема нов, горд изглед.

Ништо не се споредува со чувството што го добивате кога возите мотоцикл. Ова не може да се негира. Слобода во се. Посебно пријатни се различните патувања на верен коњ на две тркала. Но, тука е проблемот. Понекогаш патувањата не можат да поминат поради една ситница: недостаток на багажен простор. Навистина, две тркала и седло, но каде да ги ставите сите ваши работи? Ова треба да се реши. По малку размислување, може да се дојде до еден заклучок. Оваа ситуација ќе се поправи само со купување на гардероба ковчези. Но, какви се тие, големини, форми, материјали, домашни опции е друга работа. Вреди да се обидете да го дознаете.

За што се тие?

Нормално, мотоциклот е одлично превозно средство. Индивидуален превоз без патници, само возачот и патот. Но, често не можете да земете ништо со себе на овој пат. Каде да се стават работите - не е јасно.

заден случај на мотоцикл

Затоа, мудрите моторџии дојдоа до прекрасно решение - гаќи за мотоцикли. Што е ова? Патнички торби, кутии кои се закачуваат на велосипед на посебен начин. Најчесто, багажникот на гардеробата е фиксиран одзади. Затоа, задното куќиште за мотоцикл станува суштински атрибут на секој љубител на возила со две тркала.

Видови случаи

Постојат многу видови футроли за мотоцикли. Тие се поделени на различни подвидови. За погодност, можеме да разликуваме мали категории.

  • Првиот е по локација. На велосипедските кругови доминира задното куќиште за мотоциклот.
  • Втората категорија се разликува по материјал. Кожа, ткаенина, пластика, железо - сето ова може да се користи во производството на стебла за гардероба. Но, најчесто можете да најдете кожна задна централна футрола за мотоцикл. Материјалот е јасен. Зошто централно? Одговорот е едноставен: овој тип „багажник на мотоцикл“ се наоѓа во центарот на „опашката“ на мотоциклот.

мотоцикл седла задна кожа

  • Третата категорија го карактеризира таков квалитет како ригидност. Вреди да се одлучи каков ќе биде задниот случај за мотоциклот. Цврста, мека или полуцврста, или можеби се разгледува опција со рамка? На ова вреди да се обрне внимание. Вреди да се забележи и одличниот поглед на гардероба стебла. На пример, мрежести стебла за мотоцикл од овој тип се доста тешко да се најдат. Тие не се вообичаени поради посебна причина - естетска инфериорност. И навистина, како ќе изгледа брутален мотоцикл со висечка мрежа одзади? Нема шанси.

Сите детали го формираат конечниот резултат. Затоа, што ќе биде задниот случај за мотоцикл, вреди да се одлучи однапред.

Купете или направете го тоа сами? Тоа е прашањето

Тука треба да одлучите што точно е потребно. Има многу опции за купување. Различни форми, различни материјали, различни бои. Во принцип, можете да купите што било. Но, ако сакате индивидуалност, тогаш треба да размислите за правење сопствени ковчези за гардероба.

заден случај за мотоцикл тешко

Но, тука се поставува уште едно прашање: како да се направат стебла за гардероба? Оваа работа е тешка, нема што да се каже. Но, резултатот ги оправдува сите напори. Сопствените багажници за гардероба се вистинска декорација на вашиот омилен мотоцикл.

Подготовка за работа

Пред да започнете, треба внимателно да размислите за сè. Навистина, во ова прашање, брзањето е непожелно. Што се однесува до местото, веќе може да се каже со сигурност - заден случај за мотоцикл ќе биде многу корисен. Зошто? Па, прво, задната локација не му пречи на мотоциклистот. Се чини дека се е на свое место. Второ, таков багажникот е најпростран.

Задна централна футрола од кожа на мотоцикл

Ништо не ја ограничува големината на задното куќиште. Од каков материјал се направени багажниците за мотоцикли? Задните кожни багажници најчесто се наоѓаат кај искусни моторџии. Тоа е само класика на жанрот. Затоа, багажникот за гардероба изработен од црн густ материјал ќе изгледа добро на вашиот омилен мотоцикл.

Прва работилница

Значи, за да оди работата, треба да започнете со материјалот и сечењето. Без оваа фаза, не можете да направите гардероба за мотоцикл. Задните кожни чанти ќе имаат правоаголна матрица. Капацитет, леснотија на производство - ова се критериумите за идниот резултат. Прво цртање. Да, сечењето е незгодна забава, особено кога станува збор за тврди материјали како кожа. На горната површина со молив, вреди да се нацртаат три типа фигури во дупликат.

мрежи за мотоцикли

Првата е дното и капакот, втората фигура е предната и задната страна, третата е двете страни. Јасно е дека тие ќе се разликуваат по големина. Парот број еден ќе ги има приближно следните димензии: дваесет на четириесет сантиметри, вториот - четириесет на четириесет, третиот - триесет на четириесет.

Крај на работа

Отсечените делови треба да се обработат. Имено, исечете ги рабовите, отстранете ја грубоста. На крајот на краиштата, никој сè уште не откажал прекрасен изглед. Тоа е сè, сега доаѓа една од најтешките фази - поврзување на делови. Кожата е тежок материјал: тврда, не виткање. Како да се работи со него? Обична нишка со игла во овој случај нема да помогне на кој било начин, треба да повикате тешка артилерија. Занаетчиите за кожа имаат посебна алатка: секач за жлебови. Со негова помош и со помош на дрвен чекан, мајсторот прави уредни дупки. Низ нив, всушност, ќе се помине конец. Што друго вреди да се запамети? Бројот на жлебови во деловите за парење мора да одговара. Ова е логично, инаку јасно изобличување ќе помине низ производот. Нешто ќе биде повисоко, нешто пониско, на некои места ќе има празнини. Ова е токму она што треба да го избегнувате. И сега задното куќиште е речиси подготвено за употреба. Останува само да се шијат ремени за прицврстување на капакот. Плус, брутални кожни паники - и бајкерските паники се подготвени.

Секој љубител на мотоцикли е едноставно должен да си направи гаќички. Тие не само што ќе помогнат во пракса, туку и ќе му дадат на велосипедот сосема нов, горд изглед.


0 replies on “Задний кофр для мотоцикла. вперед, путешествовать!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *