Софтверот за уредот не беше

Поправање на грешката „USB - MTP Device - Failure“

Поправање на грешката „USB - MTP Device - Failed“.

Грешката за која се дискутира денес се јавува кога телефонот е поврзан со компјутерот. Ова се случува од различни причини. Ова може да биде отсуство на неопходни компоненти во системот или, обратно, присуство на непотребни. Сите овие фактори ја спречуваат правилната инсталација на двигателот на медиумот за мобилни уреди, што овозможува Windows да комуницира со паметниот телефон. Следно, ќе ги разгледаме сите можни опции за елиминирање на овој неуспех.

Метод 1: Уредување на системскиот регистар

Регистарот е збир на системски параметри (клучеви) кои го одредуваат однесувањето на системот. Некои копчиња, поради различни причини, може да го попречат нормалното функционирање. Во нашиот случај, ова е единствената позиција од која треба да се ослободиме.

  1. Отворете го уредникот на регистарот. Ова е направено во линијата

"Трчај"

  1. (

Win+R

  ) од страна на тимот


Го повикуваме прозорецот за пребарување со копчињата CTRL + F , поставете ги полињата за избор, како што е прикажано на сликата од екранот (ни требаат само имињата на деловите) и внесете го следново во полето „Најди“ :

Кликнете на „Најди следно“ . Забележете дека папката „Компјутер“ мора да биде избрана .


Во пронајдениот дел, во десниот блок, го бришеме параметарот со името „Горни филтри“ ( RMB - „Избриши“ ).

 • Следно, притиснете го копчето F3 за да продолжите со пребарувањето. Во сите пронајдени делови, го наоѓаме и бришеме параметарот „Горни филтри“ .
 • Затворете го уредникот и рестартирајте го компјутерот.

Ако клучевите не се пронајдени или методот не функционирал, тоа значи дека потребната компонента недостасува во системот, за што ќе разговараме во следниот пасус.

Метод 2: Инсталирање на MTPPK

MTPPK (комплет за пренос на протокол за пренос на медиуми) е драјвер развиен од Microsoft и дизајниран за интеракција на компјутер со меморијата на мобилниот уред. Ако имате инсталирано „десет“, тогаш овој метод можеби нема да донесе резултати, бидејќи овој оперативен систем може самостојно да преземе таков софтвер од Интернет и најверојатно е веќе инсталиран.

Инсталирањето е исклучително едноставно: кликнете двапати на преземената датотека и следете ги инструкциите на „Волшебникот“ .

Посебни случаи

Следно, презентираме неколку посебни случаи каде што решенијата за проблемот не се очигледни, но сепак ефективни.

 • Обидете се да го изберете типот на поврзување со паметен телефон „Камера (PTP)“ и откако системот ќе го пронајде уредот, повторно префрлете се на „Мултимедија“ .
 • Во режим на развивач, оневозможете USB дебагирање.


Вклучете го во „Safe Mode“ и поврзете го вашиот паметен телефон со компјутерот. Можно е некои драјвери на системот да се мешаат во откривањето на уредот и овој трик ќе работи.

Прочитајте повеќе: Како да влезете во безбеден режим на Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows XP
На еден од корисниците со проблеми со таблетот Lenovo му помогна со инсталирање на програмата Kies од Samsung. Не е познато како ќе се однесува вашиот систем, затоа креирајте точка за враќање пред да го инсталирате.

Прочитајте повеќе: Како да креирате точка за враќање во Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows XP

Заклучок

Како што можете да видите, решавањето на проблемот со откривањето на мобилни уреди од страна на системот не е толку тешко, и се надеваме дека овие упатства ќе ви помогнат во тоа. Ако сè друго не успее, Windows можеби претрпел критични промени и ќе мора повторно да го инсталирате.

Извор

Софтверот за уредот не беше инсталиран: што да правам?

Се појавуваат проблеми при поврзување различни уреди на компјутер? Често во такви случаи, прозорецот за статус вели: „Софтверот за уредот не беше инсталиран“. Ова е честа појава и има многу начини за излез од ситуацијата, сепак, како и причини. Следно, ќе разгледаме како да се справиме со неуспех, порака за отстранување на гаџет или неуспешен обид за инсталација.

Неуспех да се инсталираат драјвери

Причина

Честопати зборуваме за паметни телефони (Android, iPhone) и USB флеш драјвови, паметни картички, но проблемот се јавува и со друга опрема, вклучително и хардвер.. Многу работи водат до појава на таков натпис:

 • софтверски конфликт, недостаток на библиотеки и опрема за огревно дрво;
 • неисправност на приклучокот, кабелот или конекторот на уредот, дефект на хардверот.
 • недостаток на права;
 • Оштетување на ОС, итн.

Невозможно е да се предвиди што се случува, па вреди да се испробаат методите додека не можете повторно да создадете соодветна врска.

Не успеа да се најде драјвер за паметна картичка

Излез?

Значи, за почеток, ќе ја спроведеме традиционалната листа на манипулации што треба да се направат прво:

 1. Длабоко скенирање за вируси . Дополнително, проверете го вашиот компјутер со AdwCleaner или Malwarebytes . Додавање комунални услуги за работа со гаџетот на исклучоци од антивируси.
 2. Ги отстрануваме непотребните датотеки и го поправаме регистарот, софтверот CCleaner ќе помогне .

Апликација CCleaner за чистење на Windows

Изведување системско скенирање во Windows 10

Ајде сега одделно да го проучуваме секој случај и популарните поправки.

 1. Одбивање. Ова е знак дека одреден софтвер (антивирус, заштитен ѕид, заштитен ѕид) или ОС не дозволува да се инсталира огревно дрво. Решение: најдете блокатор, инсталирајте огревно дрво под административна сметка, поправете ги оштетените елементи на ОС.
 2. Не успеа да се најде возачот . Ова значи дека огревното дрво не е соодветно, а несовпаѓањето се јавува поради: неусогласеност помеѓу зафатнината на ОС и опремата. Решение: преземете огревно дрво за уредот од страницата, ажурирајте го огревното дрво на матичната плоча.
 3. Уредот е отстранет . Укажува дека уредот бил исклучен за време на инсталацијата - инсталацијата на огревно дрво е прекината. Причината, покрај исклучувањето на гаџетот од страна на корисникот, е: абење на кабелот или конекторите, оштетување на портот , неисправност на матичната плоча . Решение: користете друг USB, проверете ги перформансите на друг компјутер, хардверска дијагностика.

Уредот е отстранет - укажува на лоша врска

Горенаведените методи често му помагаат на корисникот, но што ако тие не помогнаа?

Што друго можете да пробате?

 1. Исчистете го вашиот компјутер или лаптоп од прашина. Може да придонесе за прегревање и да го попречи нормалното работење.
 2. Оневозможете други поврзани гаџети. Ако моќта на напојувањето не е доволна за функционирање на уредите, тогаш од очигледни причини опремата може да се открие од системот, но инсталирањето огревно дрво или користењето како погон ќе биде невозможно.
 3. Ако зборуваме за хардвер, на пример, графички процесор, тогаш можете да се обидете повторно да го поврзете.
 4. Во некои случаи, проблемот не лежи дури ни во оперативниот систем и огревното дрво, туку во Bios . Може да се обидете да го ажурирате.
 5. Ажурирајте го Windows Media Player . Заедно со него, се ажурира библиотеката MTP Device Driver , протокол за пренос на мултимедијални датотеки. Еве видео инструкција:

Заклучок

Ако дури и ова не помогна да се реши „Софтверот за уредот не е инсталиран“ , тогаш препорачуваме да ја контактирате службата за поддршка на производителот на уредот. Со помош на поддршка, брзо ќе ги разберете нијансите на вашата ситуација. Како по правило, вработените во техничката поддршка обезбедуваат софтвер неопходен за тестирање, кој наоѓа блокирачки процеси или услуги.

Извор

MTP USB-уред - неуспех

Повторно прочитав многу материјали за оваа грешка, но не најдов решение за себе, освен за кардиналното - повторно инсталирање на оперативниот систем.

Значи, првичните податоци: Лиценциран оперативен систем Windows 7 професионалец. Верзија 6.1.7601 SP1, базирана на X86. Редовно добива ажурирања.

Кога поврзувате кој било уред преку протоколот MTP (телефони со Android OS, камери), ОС дава грешка: софтверот за уредот не е инсталиран, MTP USB-уредот не успеа. код за грешка 31 (не може да се најде соодветен драјвер. Факт е дека Windows 7 треба да го открие MTP уредот или како медиа плеер (телефон) или дигитален фотоапарат (камера) дури и без софтвер од трета страна). до одреден момент: го поврзувам мојот телефон HTC Desire X преку USB-кабел со компјутер, системот го открива како дигитален плеер, влегувам во него и ги гледам медиумите - физичката меморија на телефонот и мемориската картичка. Сега MTP уредите поврзани преку USB во управувачот со уреди се прикажуваат со жолти извичници.

Што се обидов да направам:

1. Отстранување на MTP_device од менаџерот на уреди заедно со драјверот, ажурирање на конфигурацијата, повторно инсталирање на драјверот

2. Преземајќи свеж софтвер со драјвери од офсајтот на HTC, се обидов експлицитно да го заменам драјверот во менаџерот

3. Оневозможување задолжителна проверка на потписите на возачот при подигање на ОС

4. „Чист“ системски подигање

5. оневозможи „Услуга за попишувач на преносни уреди“

6. Отстранете ја антивирусната програма

7. Во групната политика не се поставени ограничувања за пристап до отстранливи уреди за складирање

8. Во регистарскиот клуч HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Class\ го провери отсуството на параметрите LowerFilters и UpperFilters

9.MicrosoftFixit.Devices.FISC.132352582968232726.1.1.Стартувај. Наоѓа проблем, дури и нуди да примени поправка, но не успева.

Како што веќе беше наведено претходно, проблемот претходно беше решен само со повторно инсталирање на ОС. Телефонот HTC Desire X се открива без проблеми на други компјутери со Windows 8.1, 8, 7, XP без инсталирање драјвери и софтвер од трета страна како плеер, но на мојот компјутер, кога е поврзан, се појавува истата грешка MTP при поврзување различни телефони и дигитални камери.

Извор

Проблемите со инсталирање на секаков вид контролен софтвер, особено драјвери, веројатно им се познати на многу корисници на Windows. Доста често, кога прават такви обиди, корисниците се соочуваат со фактот дека системот прикажува порака во која се наведува дека софтверот за уредот не е инсталиран. Сепак, не е секогаш јасно со што се поврзува ова. Без разлика дали ова е само неуспех, или конфликт со претходно инсталиран софтвер или прекршување во работата на самиот систем. Како можете да излезете од оваа ситуација?

Неуспеси во инсталацијата на драјверот (неинсталирање софтвер): главни причини

Пред да преземете каква било акција, накратко да се задржиме на причините за ваквото однесување на оперативниот систем. Меѓу сите работи што можат да предизвикаат појава на известување дека софтверот за уредот не е инсталиран, може да се разликува следново:

 • недостаток на права за пристап до системските поставки;
 • недостаток на потребниот двигател во системската база на податоци;
 • конфликт со претходно инсталиран софтвер кога се обидувате повторно да инсталирате или ажурирате;
 • неуспеси во работата на Windows и неговите сопствени компоненти;
 • блокирање на процесите на инсталација од програми од трети страни.

Во принцип, ова се најчестите ситуации, но во секој случај причината може да биде сосема поинаква. Но, прво, да почнеме од главната листа на проблеми.

Софтверот за уредот не беше инсталиран: што да направите прво?

Значи, сте преземале нов драјвер или дополнителен софтвер од Интернет и се обидувате да го инсталирате. Прво, да ги погледнеме дејствата во „Управувач со уреди“ кога ги ажурирате драјверите за хардвер користејќи ги системските алатки. Ако видите порака дека софтверот за уредот не бил инсталиран на крајот од автоматизираните чекори, тоа може да се должи на фактот дека едноставно немате доволно права за да ја извршите оваа операција. За да го решите проблемот, најавете се како администратор и направете го ажурирањето повторно. Ако овој начин на внесување не е возможен (на пример, кога не ја знаете лозинката на сметката или кога администраторот едноставно ви го блокирал пристапот), стартувајте го диспечерот преку менито „Стартувај“ со командата devmgmt.msc, штиклирајте го полето на ставката за стартување со администраторски права,

Стартувајте го „Управувач со уреди“ со администраторски права

Ако не постои таква ставка, повикајте го „Управувачот со задачи“ и започнете нова задача од менито со датотеки. Во овој случај, ќе се појави слична конзола, но ставката за стартување на администраторот веќе ќе биде во неа.

Дозволете автоматска инсталација на двигатели на уредот

Ако ова не помогне и пораката дека софтверот за уредот не е инсталиран, повикајте ја алатката за автоматско ажурирање на драјверот користејќи ја командата sysdm.cpl на точно ист начин. Одете во картичката хардвер, кликнете на копчето опции за инсталација на уредот и потоа активирајте ја препорачаната ставка за автоматска инсталација, а потоа зачувајте ги промените.

Ако инсталацијата на софтверот за уредот не се изврши кога е поврзан (на пример, кога користите USB флеш драјв или отстранлива мемориска картичка), прво побарајте го соодветниот софтвер на веб-страницата на производителот. Ако ова не даде ефект, проверете ги портите, конекторите или дури и читачот на картички што се користи за поврзување.

Ажурирајте ги дополнителните драјвери за контролори

Доколку е потребно, ажурирајте ги драјверите на апсолутно сите интерфејси, вклучувајќи ја и целата листа на инсталирани USB контролери.

Рачно решавање на конфликти

Доста често, пораката дека софтверот за уредот не бил инсталиран дури и кога уредот бил поврзан и кога се обидувате рачно да го инсталирате потребниот драјвер, може да се должи на фактот дека процесот е блокиран на ниво на безбедносни програми. Како еден од методите за решавање на проблемот, користете привремено оневозможување на антивирусите или дури и вградениот заштитен ѕид на системот.

Ако зборуваме исклучиво за драјвери, а не се поврзани со дополнителен (компански софтвер), понекогаш можете сами да се обидете да ги отстраните старите драјвери. Ве молиме имајте предвид дека дури и бришењето уред од соодветниот менаџер на уреди може да нема ефект.

Интерфејс за чистач на возачот

Во овој случај, подобро е да ја користите програмата Driver Sweeper, да ја изберете саканата категорија на драјвери или софтвер, да извршите анализа и потоа да ги отстраните сите пронајдени компоненти. После тоа, препорачливо е да го исчистите регистарот (исто така рачно, бидејќи програмите за оптимизација обично не ги бришат клучевите на драјверите) и на ист начин да ги избришат сите датотеки на драјверите на тврдиот диск. Нивната листа може да се гледа или во „Управувач со уреди“ или во системските информации (msinfo32), а во случај на графички или звучни адаптери, користете го дијалогот DirectX. После тоа, ќе треба да го рестартирате системот и, ако Windows не го инсталира потребниот софтвер автоматски, инсталирајте го сами.

Забелешка: понекогаш можете да користите автоматизирани програми како Driver Booster или тесно фокусирани апликации од производители на одреден тип опрема (на пример, за графички акцелератори) за правилно ажурирање.

Проверка на здравјето на системот

Не е тајна дека таквите ситуации може да се поврзат и со делумно нарушување на функционалноста на самите системи на Windows, кога се оштетени некои важни компоненти.

Проверка на интегритетот на системските датотеки на командната линија

Можете да го проверите статусот на таквите датотеки преку командната линија, отворена исклучиво како администратор, со внесување на командата sfc /scannow во неа. Ако е невозможно да се извршат такви дејства на работен систем, може да се подигнете од пренослив медиум со комплет за дистрибуција или од диск за обновување LiveCD и да ја повторите операцијата. Понекогаш помага најчестото обновување на системот, ако неуспесите се краткотрајни и не се особено критични. Но, за ова е подобро да се користи не стандардното враќање, туку комплетот со алатки DISM.

Што друго би можело да има?

Конечно, врз основа на препораките на експертите, како последен аргумент, можеме да ве советуваме да го исчистите вашиот компјутер или лаптоп од прашина. Можно е некои уреди на матичната плоча да се лабаво поврзани, истите USB-порти или читач на картички да се затнати, итн.

Како што можете да видите, ситуациите можат да бидат сосема различни, а на прв поглед не можете веднаш да одредите која е причината за неможноста да се инсталира софтвер за некој уред, па затоа треба да дејствувате, што се нарекува „научен метод на ѕиркање “, а во повеќето случаи, за жал, целосно слеп.

 

Не е невообичаено да се сретнеме со ситуации кога корисникот поврзува мобилен уред со компјутер преку USB-кабел, но системот не го препознава уредот, па дури и прикажува порака за грешка. И ова, за жал, не се однесува само на наједноставните телефони, туку и на модерните таблети, паметни телефони, па дури и камери или камери. Како да препознаете MTP USB уред, да го направите видлив и целосно функционален, дополнително се предлага да се разгледа колку што е можно подетално. Да се ​​обидеме да примениме некои класични методи и решенија кои корисниците ги нудат на Интернет.

Грешка во Windows 7: „MTP USB-уред. Одбивање“. Општа суштина на проблемот

Веднаш би сакал да забележам дека проблемот е што мобилниот уред не е дефиниран од оперативниот систем само како диск (ниту внатрешната партиција, ниту отстранливата картичка не се видливи).

USB уред mtp

Многу корисници мислат дека главната причина е што двигателот на MTP USB-уредот не работи правилно. Да, навистина, таква ситуација може да се забележи, но само делумно. Понекогаш проблемот може да биде во поставките на самиот уред или дури и во поставките на системскиот регистар на Windows. Дополнително, ако некои дополнителни компоненти и ажурирања не се инсталирани на системот, дизајнирани да обезбедат правилно функционирање на овие типови поврзани уреди, може да се појави и грешка.

Ажурирање од септември 2020 година:

Сега препорачуваме да ја користите оваа алатка за ваша грешка. Покрај тоа, оваа алатка ги поправа вообичаените компјутерски грешки, ве заштитува од губење на датотеки, малициозен софтвер, хардверски дефекти и го оптимизира вашиот компјутер за максимални перформанси. Можете брзо да ги решите проблемите со вашиот компјутер и да спречите појавување на други програми со овој софтвер:

 • Чекор 1: (Windows 10, 8, 7, XP, Vista - Microsoft Gold Certified).
 • Чекор 2: Кликнете на „Start Scan“ за да најдете проблеми со регистарот на Windows што може да предизвикаат проблеми со вашиот компјутер.
 • Чекор 3: Кликнете на „Поправи ги сите“ за да ги поправите сите проблеми.

Ако сè уште ја гледате оваа грешка по ажурирањето на драјверот, време е да ги проверите дозволите за споделување на печатачот. Бидејќи поставувањето на оваа грешка може да предизвика и грешка.

 1. Притиснете го копчето за логото на Windows и копчето R на вашата тастатура истовремено. Потоа копирајте ја контролата/името Microsoft.DevicesAndPrinters во полето и кликнете OK.
 2. Под Printers, кликнете со десното копче на вашиот печатач и изберете Printer Properties.
 3. Кликнете на јазичето „Споделување“, проверете „Сподели го овој печатач“ и кликнете „Примени“ -> „ОК“.
 4. Притиснете го копчето за логото на Windows и копчето R на вашата тастатура истовремено. Потоа копирајте ја контролата/името Microsoft.NetworkAndSharingCenter во полето и кликнете OK.
 5. Кликнете Промени напредни опции за споделување.
 6. Под Гостин или Општо (тековен профил), кликнете Вклучи откривање мрежа и кликнете Вклучи споделување датотеки и печатачи. Кликнете Зачувај промени.
 7. Рестартирајте го компјутерот и проверете дали е решен проблемот со двигателот на печатачот на Windows.

Почетни дејства со регистарот

Значи, пред да го преземете двигателот на USB-уредот MTP, можете да преземете, така да се каже, превентивни мерки користејќи го системскиот регистар за ова, бидејќи некои инсталирани клучеви може да содржат забрани за откривање мобилни уреди.

mtp драјвер за USB уред

Прво, го повикуваме уредникот (regedit во менито Run) и одиме во гранката HKLM. Преку делот СОФТВЕР и контролните директориуми, одиме до финалниот директориум, како што е прикажано на сликата погоре. На десната страна се наоѓа копчето UpperFilters, кое само ни пречи. Избришете го записот, излезете од уредникот и рестартирајте го системот. После тоа, како по правило, кога уредот е поврзан со компјутер или лаптоп, драјверите, ако не беа таму, автоматски ќе се инсталираат, а самиот MTP USB-уред станува видлив во системот.

Решавање проблеми на грешка во двигателот на медиумот

Овој неуспех е најтипичен за Windows 7 и 8, како и нивните варијанти на сервери. Причините поради кои се појавува се различни и вклучуваат проблеми со дискот или флеш-уредот и хардверски дефекти на целниот компјутер.

Метод 1: Проверка на алатката за подигање

Како што покажува практиката, најчестиот извор на проблем е неправилно напишан диск за подигање, флеш-уред или ДВД или погрешна слика. Дијагностичкиот алгоритам ги вклучува следните чекори:

  1. Првото нешто што треба да се провери е инсталационата датотека на Windows што ја користите. Можеби е оптоварен со грешки - таквите ISO обично не создаваат тешкотии во процесот на снимање на медиумите, но целната машина не е способна да работи со нив. Ако се сомневате дека има проблеми од овој вид, се препорачува повторно да ја преземете датотеката за инсталирање. Како мерка на претпазливост, категорично не препорачуваме да контактирате со пиратски „склопови“ на Windows: креаторите на таквите инсталатери прават свои модификации кои значително влијаат на перформансите на инсталациониот пакет.
  2. Ако користите оптички диск, обидете се да го запишете ISO на друго ДВД - можеби сте добиле дефектен примерок. Исто така, не повредува снимањето со помала брзина - можно е компјутерскиот погон едноставно да нема време да ги прочита потребните информации. Изборот на брзината на „горење“ е достапен во многу апликации, од кои сметаме дека е неопходно да го препорачаме ImgBurn.
   Користење на ImgBrn за решавање на проблеми со драјверите за медиуми

   Лекција: Користење на ImgBurn

  3. За флеш-уреди, исто така, нема да биде излишно да се проверат нивните перформанси и да се заменат при најмало сомневање. Не треба да се исклучи ниту неправилно завршениот процес на снимање слики - ова обично се случува поради некомпатибилноста на уредот и користената програма. Ве советуваме да се запознаете со списокот на апликации кои дозволуваат такви операции.
   Пример за програма за пишување слика на USB флеш-уред за решавање на проблеми со двигател за медиуми

   Прочитајте повеќе: Програми за пишување слики на USB флеш драјв

Ако се знае дека и медиумот и сликата работат, но проблемот е забележан, прочитајте понатаму.

Метод 2: Проверка на компјутерскиот хардвер

Вториот извор на неуспехот може да биде целните компјутери или лаптопи, па би било мудро да ги проверите и тие.

  1. Проверете ги вашите уреди што примаат: оптички диск и USB порти. Сега уредите DVD-RW ја изгубија популарноста и, најверојатно, користената опрема беше објавена релативно одамна, поради што е склона кон дефекти. Типични дефекти на уредите за работа со оптички погони се дефект или контаминација на ласерската глава, како и кршење на вртењето. За жал, не е можно обичен корисник сам да ги поправи ваквите дефекти, затоа контактирајте со сервисен центар или користете алтернативни методи за инсталирање на Windows.

Проверка на ДВД-уредот за да се решат проблемите со двигателот на медиумот

  1. Кога ги дијагностицирате USB-портите, прво обидете се да го поврзете USB флеш-уредот директно со сликата, без да користите хабови - има случаи кога слабиот квалитетен разделувач предизвикал грешка при читање на возачот. Ако флеш-уредот веќе е директно поврзан, исклучете ги сите периферни уреди што се поврзуваат преку USB и обидете се да ја повторите процедурата за инсталација на Windows, користејќи ги сите достапни конектори за возврат.

Користење на вградени USB порти за решавање на проблеми со драјверите за медиуми

 1. Исто така, вреди да се обрне внимание на типот на употребениот конектор. Сега повеќето матични плочи на десктоп и лаптоп компјутери се опремени со USB 3.0, кој не секогаш работи правилно со флеш-уреди дизајнирани за втората верзија. Ова функционира и обратно, затоа користете ги соодветните конектори за погонот ако е можно.

Метод 3: Ресетирајте ги поставките на BIOS-от

На некои специфични машини, поставките во фирмверот на матичната плоча исто така се важни. Ако поставките се променети од корисникот, постои голема веројатност тие да се изворот на проблемот за кој станува збор. Решението во овој случај е да ја ресетирате конфигурацијата на BIOS-от на фабричките поставки.

Ресетирајте ги поставките на BIOS-от на фабрички поставки за да ги решите проблемите со двигателот на медиумот

Лекција: Ресетирајте го BIOS-от на фабрички поставки

По фабричкото ресетирање на матичната плоча, инсталацијата на Windows треба да продолжи без неуспеси, под услов сите други елементи да се во ред.

Инсталирање или ажурирање на драјверот

Но, исто така се случува горенаведениот клуч во регистарот првично да отсуствува, а уредите не се откриваат под никаков изговор. Што да се прави во таква ситуација?

УСБ уред mtp драјвер за преземање

Овде треба да отидете во „Управувач со уреди“ со уредот поврзан на компјутерот, да го пронајдете вашиот уред означен со жолт триаголник и да го изберете ажурирањето на драјверот преку менито RMB (исто така можете да го користите делот за својства). Кога системот ќе почне да дава препораки, треба да изберете само компатибилни драјвери. Ако ова не помогне, преземете го универзалниот драјвер MTPPK од Интернет, инсталирајте го сами или наведете ја целосната патека до зачуваната датотека до системот.

Понекогаш неработен MTP USB-уред може да се идентификува со избирање на ID на хардверот од паѓачката листа со информации во картичката детали, а потоа со пребарување на Интернет за драјвер користејќи ја најдолгата линија која ги содржи идентификаторите DEV и VEN. Се подразбира дека по преземањето на драјверот ќе треба и сами да го инсталирате.

Карактеристики на двигателот на мрежниот контролер за Windows

Етернет е преведен од англиски како „локални мрежи“. Етернет и контролер значат мрежна картичка и адаптер. Благодарение на оваа табла, станува возможно да се поврзете со дополнителни мрежни уреди.

Постојат неколку типови на Ethernet мрежни контролери:

 • вграден (интегриран) во матичната плоча (мрежниот конектор се наоѓа на заеднички блок, во близина на глувчето, тастатурата, USB конектори);
 • USB картички;
 • поврзани со PCI слотот.

За да дознаете кој, всушност, адаптерот е инсталиран на компјутерот, треба да го проверите неговиот грб.

Забелешка! Во лаптоп, контролорот се наоѓа на задниот или страничниот панел.

За да го инсталирате драјверот на Windows, се препорачува да го користите дискот што доаѓа со комплетот при купување на матичната плоча. За да се поврзете, треба да ја преземете програмата - драјвери за контролорот. За да го направите ова, треба само да внесете информации од чипот на адаптерот во линијата за пребарување.

Овие контролери се произведени од многу компании, но најпопуларните се:

 • Интел (архивските папки со „огревно дрво“ на Интернет се инсталираат рачно);
 • Realtek (глобален инсталатор на драјвери за Интернет за Windows 7 64-битен кога користите локална Realtek картичка). Треба да ја отпакувате папката со архива и да ја активирате датотеката за инсталација setup.exe со кликнување на неа со левото копче на глувчето.

Инсталирање дополнителни компоненти на системот

Понекогаш, дури и со работен двигател, грешката може да се појавува повторно и повторно. Се верува дека оваа ситуација во голема мера се должи на недостатокот на специјални компоненти на самиот оперативен систем.

Неуспех на USB-уред mtp Windows 7

Поправката за грешката е да го преземете пакетот одлики на Windows Media или неговите елементи што недостасуваат од официјалната веб-страница на Microsoft, а потоа да го инсталирате. Повратните информации од корисниците сугерираат дека ова понекогаш функционира.

Проверка на здравјето на системот

Не е тајна дека таквите ситуации може да се поврзат и со делумно нарушување на функционалноста на самите системи на Windows, кога се оштетени некои важни компоненти.

Проверка на интегритетот на системските датотеки на командната линија

Можете да го проверите статусот на таквите датотеки преку командната линија, отворена исклучиво како администратор, со внесување на командата sfc /scannow во неа. Ако е невозможно да се извршат такви дејства на работен систем, може да се подигнете од пренослив медиум со комплет за дистрибуција или од диск за обновување LiveCD и да ја повторите операцијата. Понекогаш помага најчестото обновување на системот, ако неуспесите се краткотрајни и не се особено критични. Но, за ова е подобро да се користи не стандардното враќање, туку комплетот со алатки DISM.

Користење на друг софтвер за пишување бутабилен USB-диск

Во некои случаи, може да се појави порака за недостаток на драјвер и медиум за време на инсталацијата на Windows 10 и 8 од USB-уред поради погрешно напишани датотеки на него со помош на програма од трета страна. Ако е направен неуспешен обид да се создаде флеш-уред за повеќе подигање, вреди да се напише едно издание на системот на отстранлив уред, наместо неколку. Ако веќе сте го направиле ова, но грешката опстојува, треба да размислите да користите друга програма за да креирате медиум за инсталација. На пример, Руф.

Општи препораки за инсталирање драјвери за повеќето уреди со Android

Во принцип, автоматската инсталација на потребните драјвери од самиот оперативен систем Виндоус речиси секогаш функционира. Сепак, можете да користите алтернативни методи поврзани со инсталирање на поврзани комунални услуги за паметен телефон или таблет.

Така, на пример, истиот двигател на Samsung MTP Device се инсталира автоматски ако е достапна најновата верзија на апликацијата Kies. Забележете дека Samsung не издава драјвери за секој специфичен модел на мобилен гаџет, така што нема апсолутно никаква смисла да ги барате, да речеме, за S6 или Galaxy Note 2.

За паметните телефони HTC, треба да користите специјализиран софтвер наречен HTC Sync Manager (понекогаш можеби ќе треба да инсталирате фирмвер преку режимот FastBoot). За LG, можете да најдете драјвер на официјалната веб-страница на производителот специјално за одреден модел. За Nexus, треба да ја користите алатката ADB RUN и да го инсталирате драјверот од стандардниот Управувач со уреди. Во случај на користење на гаџети на Sony, постојат две опции: инсталирање на Sony PC Suite или користење на драјвери за FlashTool. Во принцип, нема разлика, но треба да запомните дека ова се две меѓусебно ексклузивни програми - при инсталирање на едната, другата прво мора да се отстрани.

Инсталација на MTP

Од Windows XPMTP

Уредите работат без проблеми со . Поврзете го вашиот
GalaxyNexus
, изберете
MTP
како тип на врска, оперативниот систем на компјутерот сам ги наоѓа потребните драјвери, само треба да почекате малку. Преместувањето датотеки помеѓу вашиот паметен телефон и компјутер е загарантирано без никакви проблеми. Но, што е со оние корисници кои претпочитаат
Linux
и
Mac
?

MacOS

Поставете правило UDEV,

со отворање на
датотеката со правила
преку терминал

sudo nano -w /etc/udev/rules.d/51-android.rules

Потоа внесете ја следната линија на дното на датотеката (не заборавајте да го вклучите корисничкото име):

SUBSYSTEM=="usb", ATTR{idVendor}=="04e8", ATTR{idProduct}=="6860", MODE="0600", OWNER=""

Тогаш е време за:

 • sudo apt-get инсталирај mtpfs
 • sudo mkdir /media/GNexus
 • sudo chmod 775 /media/GNexus

Потоа треба да го поврзете Galaxy
Nexus
со компјутерот и во истиот прозорец како порано, внесете:

sudo mtpfs -o allow_other /media/GNexus

Ова ќе ви овозможи да влечете и испуштате датотеки користејќи Nautilus

, и не заборавајте да ја внесете следнава команда кога ќе завршите:

sudo износ mtpfs

Алтернатива

Алтернативно, можете да ја користите комбинацијата Wifi File Explorer

и
QuickSSHd
и
испраќајте датотеки преку воздух
.

Андроид А до Ш: Што претставува MTP и како да се користи на вистински начин: Оценет со 80 од 80 врз основа на 80 оценки. Има вкупно 80 критики.

Неодамна, наидов на фактот дека мојот паметен телефон целосно одби да биде откриен во Windows 8.1 како MTP уред. Во исто време, поврзувањето и преносот на датотеки на датотеки во PTP режим работеа правилно, што секако укажуваше дека опремата работи. Стана крајно незгодно да користам телефон со таков дефект, бидејќи режимот за масовно складирање не беше имплементиран во мојот паметен телефон, а во режимот PTP, само папките DCIM и Pictures на паметниот телефон ми беа видливи.

Затоа, морав дополнително да го користам менаџерот на датотеки на Android за да ги префрлам потребните датотеки од овие папки.

Ако го ставите вашиот паметен телефон во режим MTP (пренос на датотеки), тогаш во Управувачот со уреди на Windows тој беше дефиниран како непознат уред.

Природната желба автоматски да се ажурира возачот доведе до очекуваната грешка:

Проблемите со инсталирање на секаков вид контролен софтвер, особено драјвери, веројатно им се познати на многу корисници на Windows. Доста често, кога прават такви обиди, корисниците се соочуваат со фактот дека системот прикажува порака во која се наведува дека софтверот за уредот не е инсталиран. Сепак, не е секогаш јасно со што се поврзува ова. Без разлика дали ова е само неуспех, или конфликт со претходно инсталиран софтвер или прекршување во работата на самиот систем. Како можете да излезете од оваа ситуација?

Неуспеси во инсталацијата на драјверот (неинсталирање софтвер): главни причини

Пред да преземете каква било акција, накратко да се задржиме на причините за ваквото однесување на оперативниот систем. Меѓу сите работи што можат да предизвикаат појава на известување дека софтверот за уредот не е инсталиран, може да се разликува следново:

 • недостаток на права за пристап до системските поставки;
 • недостаток на потребниот двигател во системската база на податоци;
 • конфликт со претходно инсталиран софтвер кога се обидувате повторно да инсталирате или ажурирате;
 • неуспеси во работата на Windows и неговите сопствени компоненти;
 • блокирање на процесите на инсталација од програми од трети страни.

Во принцип, ова се најчестите ситуации, но во секој случај причината може да биде сосема поинаква. Но, прво, да почнеме од главната листа на проблеми.

Софтверот за уредот не беше инсталиран: што да направите прво?

Значи, сте преземале нов драјвер или дополнителен софтвер од Интернет и се обидувате да го инсталирате. Прво, да ги погледнеме дејствата во „Управувач со уреди“ кога ги ажурирате драјверите за хардвер користејќи ги системските алатки. Ако видите порака дека софтверот за уредот не бил инсталиран на крајот од автоматизираните чекори, тоа може да се должи на фактот дека едноставно немате доволно права за да ја извршите оваа операција. За да го решите проблемот, најавете се како администратор и направете го ажурирањето повторно. Ако овој начин на внесување не е возможен (на пример, кога не ја знаете лозинката на сметката или кога администраторот едноставно ви го блокирал пристапот), стартувајте го диспечерот преку менито „Стартувај“ со командата devmgmt.msc, штиклирајте го полето на ставката за стартување со администраторски права,

Стартувајте го „Управувач со уреди“ со администраторски права

Ако не постои таква ставка, повикајте го „Управувачот со задачи“ и започнете нова задача од менито со датотеки. Во овој случај, ќе се појави слична конзола, но ставката за стартување на администраторот веќе ќе биде во неа.

Дозволете автоматска инсталација на двигатели на уредот

Ако ова не помогне и пораката дека софтверот за уредот не е инсталиран, повикајте ја алатката за автоматско ажурирање на драјверот користејќи ја командата sysdm.cpl на точно ист начин. Одете во картичката хардвер, кликнете на копчето опции за инсталација на уредот и потоа активирајте ја препорачаната ставка за автоматска инсталација, а потоа зачувајте ги промените.

Ако инсталацијата на софтверот за уредот не се изврши кога е поврзан (на пример, кога користите USB флеш драјв или отстранлива мемориска картичка), прво побарајте го соодветниот софтвер на веб-страницата на производителот. Ако ова не даде ефект, проверете ги портите, конекторите или дури и читачот на картички што се користи за поврзување.

Ажурирајте ги дополнителните драјвери за контролори

Доколку е потребно, ажурирајте ги драјверите на апсолутно сите интерфејси, вклучувајќи ја и целата листа на инсталирани USB контролери.

Рачно решавање на конфликти

Доста често, пораката дека софтверот за уредот не бил инсталиран дури и кога уредот бил поврзан и кога се обидувате рачно да го инсталирате потребниот драјвер, може да се должи на фактот дека процесот е блокиран на ниво на безбедносни програми. Како еден од методите за решавање на проблемот, користете привремено оневозможување на антивирусите или дури и вградениот заштитен ѕид на системот.

Ако зборуваме исклучиво за драјвери, а не се поврзани со дополнителен (компански софтвер), понекогаш можете сами да се обидете да ги отстраните старите драјвери. Ве молиме имајте предвид дека дури и бришењето уред од соодветниот менаџер на уреди може да нема ефект.

Интерфејс за чистач на возачот

Во овој случај, подобро е да ја користите програмата Driver Sweeper, да ја изберете саканата категорија на драјвери или софтвер, да извршите анализа и потоа да ги отстраните сите пронајдени компоненти. После тоа, препорачливо е да го исчистите регистарот (исто така рачно, бидејќи програмите за оптимизација обично не ги бришат клучевите на драјверите) и на ист начин да ги избришат сите датотеки на драјверите на тврдиот диск. Нивната листа може да се гледа или во „Управувач со уреди“ или во системските информации (msinfo32), а во случај на графички или звучни адаптери, користете го дијалогот DirectX. После тоа, ќе треба да го рестартирате системот и, ако Windows не го инсталира потребниот софтвер автоматски, инсталирајте го сами.

Забелешка: понекогаш можете да користите автоматизирани програми како Driver Booster или тесно фокусирани апликации од производители на одреден тип опрема (на пример, за графички акцелератори) за правилно ажурирање.

Проверка на здравјето на системот

Не е тајна дека таквите ситуации може да се поврзат и со делумно нарушување на функционалноста на самите системи на Windows, кога се оштетени некои важни компоненти.

Проверка на интегритетот на системските датотеки на командната линија

Можете да го проверите статусот на таквите датотеки преку командната линија, отворена исклучиво како администратор, со внесување на командата sfc /scannow во неа. Ако е невозможно да се извршат такви дејства на работен систем, може да се подигнете од пренослив медиум со комплет за дистрибуција или од диск за обновување LiveCD и да ја повторите операцијата. Понекогаш помага најчестото обновување на системот, ако неуспесите се краткотрајни и не се особено критични. Но, за ова е подобро да се користи не стандардното враќање, туку комплетот со алатки DISM.

Што друго би можело да има?

Конечно, врз основа на препораките на експертите, како последен аргумент, можеме да ве советуваме да го исчистите вашиот компјутер или лаптоп од прашина. Можно е некои уреди на матичната плоча да се лабаво поврзани, истите USB-порти или читач на картички да се затнати, итн.

Како што можете да видите, ситуациите можат да бидат сосема различни, а на прв поглед не можете веднаш да одредите која е причината за неможноста да се инсталира софтвер за некој уред, па затоа треба да дејствувате, што се нарекува „научен метод на ѕиркање “, а во повеќето случаи, за жал, целосно слеп.

 

Не е невообичаено да се сретнеме со ситуации кога корисникот поврзува мобилен уред со компјутер преку USB-кабел, но системот не го препознава уредот, па дури и прикажува порака за грешка. И ова, за жал, не се однесува само на наједноставните телефони, туку и на модерните таблети, паметни телефони, па дури и камери или камери. Како да препознаете MTP USB уред, да го направите видлив и целосно функционален, дополнително се предлага да се разгледа колку што е можно подетално. Да се ​​обидеме да примениме некои класични методи и решенија кои корисниците ги нудат на Интернет.

Неуспеси во инсталацијата на драјверот (неинсталирање софтвер): главни причини

Пред да преземете каква било акција, накратко да се задржиме на причините за ваквото однесување на оперативниот систем. Меѓу сите работи што можат да предизвикаат појава на известување дека софтверот за уредот не е инсталиран, може да се разликува следново:

 • недостаток на права за пристап до системските поставки;
 • недостаток на потребниот двигател во системската база на податоци;
 • конфликт со претходно инсталиран софтвер кога се обидувате повторно да инсталирате или ажурирате;
 • неуспеси во работата на Windows и неговите сопствени компоненти;
 • блокирање на процесите на инсталација од програми од трети страни.

Во принцип, ова се најчестите ситуации, но во секој случај причината може да биде сосема поинаква. Но, прво, да почнеме од главната листа на проблеми.

Зошто да користите MTP наместо USB Mass Storage?

Суштината на користење на MTP

е тоа што сега производителите на мобилни уреди не треба да создаваат два посебни секции, еден за апликации, вториот за медиумски датотеки. Претходно, зад нив беше забележан грев, кој се состоеше во проширување на вториот дел за сметка на првиот, а тоа многу често доведуваше до недостаток на простор за нови апликации. Со
MTP
, двата типа на датотеки може да се складираат заедно.

USB масовно складирање

има еден голем недостаток - кога креирате делови за меморија, еден од нив е целосно на милост и немилост на друг уред. Ова значи дека вашиот таблет или паметен телефон нема да има пристап до овој дел, но компјутерот на кој е поврзан уредот може да го отстрани на секој можен начин. Поради оваа причина, некои апликации, а особено виџетите поставени на SD-картичката не работат.

Друга предност на МТП

нема
потреба да се користи датотечен систем FAT
за складирање.
Ова на крајот води до побрзи перформанси на уредот.

Софтверот за уредот не беше инсталиран: што да направите прво?

Значи, сте преземале нов драјвер или дополнителен софтвер од Интернет и се обидувате да го инсталирате. Прво, да ги погледнеме дејствата во „Управувач со уреди“ кога ги ажурирате драјверите за хардвер користејќи ги системските алатки. Ако видите порака дека софтверот за уредот не бил инсталиран на крајот од автоматизираните чекори, тоа може да се должи на фактот дека едноставно немате доволно права за да ја извршите оваа операција. За да го решите проблемот, најавете се како администратор и направете го ажурирањето повторно. Ако овој начин на внесување не е возможен (на пример, кога не ја знаете лозинката на сметката или кога администраторот едноставно ви го блокирал пристапот), стартувајте го диспечерот преку менито „Стартувај“ со командата devmgmt.msc, штиклирајте го полето на ставката за стартување со администраторски права,

Ако не постои таква ставка, повикајте го „Управувачот со задачи“ и започнете нова задача од менито со датотеки. Во овој случај, ќе се појави слична конзола, но ставката за стартување на администраторот веќе ќе биде во неа.

Дозволете автоматска инсталација на двигатели на уредот

 • На левата страна, одете во директориумот „Ограничувања“ (ограничувања), кој се наоѓа овде:

HKEY-LOCAL-MACHINE | СОФТВЕР | политики | Мајкрософт | прозорци | Инсталирање на уред

Клучеви кои забрануваат поврзување на опрема од трета страна

 • Избришете ги копчињата од десната страна, и ако тоа не е можно, тогаш обидете се да ги промените вредностите од „1“ на „0“. Одеднаш, нема да најдете такви линии (или папки) во себе, тогаш сè е во ред, уредникот на регистарот може да се затвори.

Рачно решавање на конфликти

Доста често, пораката дека софтверот за уредот не бил инсталиран дури и кога уредот бил поврзан и кога се обидувате рачно да го инсталирате потребниот драјвер, може да се должи на фактот дека процесот е блокиран на ниво на безбедносни програми. Како еден од методите за решавање на проблемот, користете привремено оневозможување на антивирусите или дури и вградениот заштитен ѕид на системот.

Ако зборуваме исклучиво за драјвери, а не се поврзани со дополнителен (компански софтвер), понекогаш можете сами да се обидете да ги отстраните старите драјвери. Ве молиме имајте предвид дека дури и бришењето уред од соодветниот менаџер на уреди може да нема ефект.

Интерфејс за чистач на возачот

Во овој случај, подобро е да ја користите програмата Driver Sweeper, да ја изберете саканата категорија на драјвери или софтвер, да извршите анализа и потоа да ги отстраните сите пронајдени компоненти. После тоа, препорачливо е да го исчистите регистарот (исто така рачно, бидејќи програмите за оптимизација обично не ги бришат клучевите на драјверите) и на ист начин да ги избришат сите датотеки на драјверите на тврдиот диск. Нивната листа може да се гледа или во „Управувач со уреди“ или во системските информации (msinfo32), а во случај на графички или звучни адаптери, користете го дијалогот DirectX. После тоа, ќе треба да го рестартирате системот и, ако Windows не го инсталира потребниот софтвер автоматски, инсталирајте го сами.

Забелешка: понекогаш можете да користите автоматизирани програми како Driver Booster или тесно фокусирани апликации од производители на одреден тип опрема (на пример, за графички акцелератори) за правилно ажурирање.

USB уред MTP: Список на драјвери

Пронајдени се 3 драјвери за „MTP USB-уред“. За да го преземете потребниот драјвер, изберете го од списокот подолу и кликнете на копчето „Преземи“. Ве молиме, проверете дали верзијата на двигателот целосно одговара на барањата на вашиот ОС за да се обезбеди нејзината оперативна точност.

верзија: 5.2.5326.4762 Преземи
датум: 2012-05-10
Големина на Фајлот: 1,7 милиони
Поддржан ОС:
верзија: 1.1.0.0 Преземи
датум: 2012-02-27
Големина на Фајлот: 8,8 милиони
Поддржан ОС: Windows XP 64bit, Windows Vista 64bit, Windows 7 64bit, Windows 8 64bit

Проверка на здравјето на системот

Не е тајна дека таквите ситуации може да се поврзат и со делумно нарушување на функционалноста на самите системи на Windows, кога се оштетени некои важни компоненти.

Проверка на интегритетот на системските датотеки на командната линија

Можете да го проверите статусот на таквите датотеки преку командната линија, отворена исклучиво како администратор, со внесување на командата sfc /scannow во неа. Ако е невозможно да се извршат такви дејства на работен систем, може да се подигнете од пренослив медиум со комплет за дистрибуција или од диск за обновување LiveCD и да ја повторите операцијата. Понекогаш помага најчестото обновување на системот, ако неуспесите се краткотрајни и не се особено критични. Но, за ова е подобро да се користи не стандардното враќање, туку комплетот со алатки DISM.

Инсталација на MTP

Уште од времето на Windows XP
MTP
уредите работат со . Поврзете го вашиот
GalaxyNexus
, изберете
MTP
како тип на врска, оперативниот систем на компјутерот сам ги наоѓа потребните драјвери, само треба да почекате малку. Преместувањето датотеки помеѓу вашиот паметен телефон и компјутер е загарантирано без никакви проблеми. Но, што е со оние корисници кои претпочитаат
Linux
и
Mac
?

MacOS

Поставете правило UDEV,

со отворање на
датотеката со правила
преку терминал

sudo nano -w /etc/udev/rules.d/51-android.rules

Потоа внесете ја следната линија на дното на датотеката (не заборавајте да го вклучите корисничкото име):

SUBSYSTEM=="usb", ATTR{idVendor}=="04e8", ATTR{idProduct}=="6860", MODE="0600", OWNER=""

Тогаш е време за:

 • sudo apt-get инсталирај mtpfs
 • sudo mkdir /media/GNexus
 • sudo chmod 775 /media/GNexus

Потоа треба да го поврзете Galaxy
Nexus
со компјутерот и во истиот прозорец како порано, внесете:

sudo mtpfs -o allow_other /media/GNexus

Ова ќе ви овозможи да влечете и испуштате датотеки користејќи Nautilus

, и не заборавајте да ја внесете следнава команда кога ќе завршите:

sudo износ mtpfs

Што друго би можело да има?

Конечно, врз основа на препораките на експертите, како последен аргумент, можеме да ве советуваме да го исчистите вашиот компјутер или лаптоп од прашина. Можно е некои уреди на матичната плоча да се лабаво поврзани, истите USB-порти или читач на картички да се затнати, итн.

Како што можете да видите, ситуациите можат да бидат сосема различни, а на прв поглед не можете веднаш да одредите која е причината за неможноста да се инсталира софтвер за некој уред, па затоа треба да дејствувате, што се нарекува „научен метод на ѕиркање “, а во повеќето случаи, за жал, целосно слеп.

Метод 1

Најпрво, ви препорачувам да го испробате овој конкретен начин за решавање на проблемот. Можете да ги направите сите чекори подолу за само неколку минути. Следете ги чекорите:

 1. Ако вашиот телефон е поврзан преку USB на компјутер, тогаш исклучете го;
 2. Сега треба да го стартувате уредникот на регистарот, за да го направите ова, само притиснете ја комбинацијата на копчиња Windows (копчето во долниот лев агол со логото на Microsoft) + R;
 3. Во прозорецот што се појавува, треба да го внесете зборот „regedit“ и да кликнете на копчето ОК;
 4. Потврдете го стартувањето, треба да имате уредник на регистар;
 5. Во ова поле, пронајдете ја папката „HKEY_LOCAL_MACHINE“ и отворете ја;
 6. Следно, отворете ја папката „Sysytem“, потоа во папката „CurrentControlSet“, потоа папката „Control“, потоа папката „Class“;
 7. Сега пронајдете и отворете ја папката „{EEC5AD98-8080-425F-922A-DABF3DE3F69A}“;
 8. Во десното поле, ќе ги имате датотеките содржани во оваа папка. Треба да ја пронајдете датотеката UpperFilters и да ја избришете.

Можеби ќе ве интересира: Лесни начини за оневозможување на вибрациите на тастатурата на Android

Сега повторно поврзете го вашиот мобилен уред со вашиот персонален компјутер и проверете дали грешката што се појави порано исчезнала.

Возачите не се инсталирани кога го поврзувате уредот со компјутер: грешка во датотеката INF

Морав да префрлам фотографии од мојот телефон на мојот компјутер. Го поврзав овој уред со компјутер (компјутерот го гледа), па дури и се обидува да инсталира драјвери, но безуспешно. Се обидов рачно да го започнам пребарувањето за драјвери преку менаџерот на уреди, тој вели дека има драјвери, но не може да се инсталира, бидејќи: „Одделот за инсталација на услуги во оваа датотека INF е неточен“.

Релативно неодамна ја обнови работата на еден лаптоп. Кога телефонот беше поврзан со него, апсолутно ништо не се случи: Windows 10 инсталиран на него не ги најде драјверите и не ги инсталираше автоматски.

Инсталирајте драјвер за Android за паметни телефони или таблети

Одиме на официјалната веб-страница, изберете го вашиот уред. Преземете ја алатката и инсталирајте ја комерцијалната програма.

Asus (Трансформер|Зенфон)

За да инсталирате комерцијален драјвер, треба да го преземете PC Link Setup од официјалната страница или да го преземете бесплатно од оваа страница (со кликнување).

Објаснете

За да го инсталирате драјверот за Android, треба да го преземете од официјалната веб-страница (со кликнување).

Google

За да инсталирате драјвери за паметни телефони или таблети од Google ви треба.

1. Преземете ги драјверите од тука (со кликнување) или побарајте ги на Google.

2. Отпакувајте ја преземената архива на место погодно за вас. 3. Уредот го поврзуваме со USB-кабел со BB (вашиот компјутер).

Излез?

Значи, за почеток, ќе ја спроведеме традиционалната листа на манипулации што треба да се направат прво:

Апликација CCleaner за чистење на Windows

Изведување системско скенирање во Windows 10

Ајде сега одделно да го проучуваме секој случај и популарните поправки.

Уредот е отстранет - укажува на лоша врска

Горенаведените методи често му помагаат на корисникот, но што ако тие не помогнаа?

Метод 2

Ако претходниот метод не помогна, тогаш ајде да се обидеме да истражуваме во поставките на самиот мобилен уред. Направете го следново:

 1. Земете го вашиот гаџет со Android и одете до неговите поставки;
 2. Следно, изберете го делот под името на апликацијата;
 3. Во овој дел, изберете ја ставката за развој;
 4. Проверете дали има штиклирање до ставката „Отстранување грешки преку USB“, ако полето за избор не е означено, тогаш проверете го.

Важно: ако ставката за развој не е видлива, тогаш направете го следново: одете во делот „За уредот“ и кликнете на бројот на изградбата околу 10 пати. Така, ја активирате ставката „Развој“.

Причина

Честопати зборуваме за паметни телефони (Android, iPhone) и USB флеш драјвови, паметни картички, но проблемот се јавува и со друга опрема, вклучително и хардвер.. Многу работи водат до појава на таков натпис:

Невозможно е да се предвиди што се случува, па вреди да се испробаат методите додека не можете повторно да создадете соодветна врска.

Не успеа да се најде драјвер за паметна картичка

Метод 3

Како што реков погоре, овој метод е едноставен и јасен како и претходните. Се состои во банално ажурирање на драјверот. Со цел сè да оди што е можно попречено, следете ги овие чекори:

 • Windows не препознава USB уреди? 6 начини да ја поправите грешката
 1. Пред сè, треба да ги преземете соодветните драјвери за вашиот уред, можете да го направите тоа користејќи ги врските подолу. Изберете ја соодветната верзија на двигателот за вашиот оперативен систем и преземете ја;

Виндоус 7 Еве

Виндоус 8 Еве

Виндоус 8.1 овде

Виндоус 10 Еве

Кога одите на страницата за преземање, ако не го најдете рускиот јазик, потоа изберете „Англиски“, овој параметар нема да влијае на перформансите на возачот во иднина; Сега, откако ќе го преземете потребниот драјвер за вашата верзија на оперативен систем windows, треба да го инсталирате. За да го направите ова, едноставно стартувајте ја претходно преземената датотека со драјверот.

Сега обидете се повторно да го поврзете вашиот мобилен gadget со Android со вашиот компјутер и проверете дали грешката USB е исчезната.

Тоа е се за мене. Ако имате какви било прашања, коментари или дополнувања на материјалот објавен погоре, можете да ги споделите во коментарите на оваа објава. Јас, пак, ќе се обидам да ви одговорам што е можно побрзо и подетално.

Ако статијата ви беше корисна, тогаш можете да му се заблагодарите на авторот на статијата со објавување врска до овој материјал во вашите сметки на социјалната мрежа, за ова, кликнете на едно од копчињата за споделување лоцирани подолу. Не заборавајте да го обележите овој ресурс, мислам дека ќе ви се најде повеќе од еднаш за време на работата на вашиот уред со Android. Се гледаме во следните, несомнено корисни материјали.

MTP е протокол што го користат различни мобилни уреди за комуникација со компјутери. Понекогаш кога се обидувате да поврзете USB MTP уред, Windows одбива. Постојат неколку методи за да се поправи грешката.


0 replies on “Софтверот за уредот не беше”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *